Csütörtökön délután megkezdi januári menetelését a kaposvári férfi röplabdacsapat. A Fino együttesére két Magyar Kupa-negyeddöntõ vár a Kazincbarcika ellen, majd három összecsapás a Közép-európai Ligában. A fiúk egyértelmû célja a borsodiak legyõzése, a nemzetközi sorozatban pedig szeretnének újabb pontokat gyûjteni.

„A pihenõidõnk nem mondanám, hogy hosszú volt. A két ünnep között is dolgoztunk, és kemény edzések voltak, inkább a fizikai állapotra mentünk rá. Ettõl függetlenül nem esett rosszul az a pár nap pihenõ, amit kaptunk” – mondta az év utánpótlás-játékosának választott Gergye Roalnd.

„Személy szerint nekem nem volt nehéz újrakezdeni a munkát január elején: már éhezem arra, hogy újra mozogjak és jöjjenek a meccsek, hogy dolgozzunk – tette hozzá a válogatott center, Kovács Zoltán. – A túl sok szünet nem tesz jót nekem, szeretek dolgozni, edzeni. Jó ha együtt vagyunk és készülhetünk.”

A kaposváriak csütörtökön délután fél hattól, idegenben játsszák idei elsõ mérkõzésüket: a Magyar Kupa negyeddöntõjében a Kazincbarcika lesz az ellenfél. A kupameccs visszavágóját a jövõ szerdán 18 órától rendezik a kaposvári városi sportcsarnokban.

„Elég nehéz meccsre számítunk, a barcikaiak biztosan hajtani fognak, õk is szeretnének bekerülni a legjobb négybe, mint mi, úgyhogy hajtós meccs lesz nagyon” – latolgatta az esélyeket Gergye Roland.

Ezt követõen három Közép-európai Liga találkozó vár a fiúkra. A Fino egyelõre az utolsó helyen áll ebben a nemzetközi sorozatban, de szeretne még pontokat szerezni a hajrában.

„ Nem vagyok elégedett, mert csak kettõ meccset nyertünk eddig – értékelt Kovács Zoltán. – Remélem, az utolsó három meccs eredményes lesz, és nem csak jól játszunk, hanem nyerünk is.”

Jövõ pénteken a horvát Kastela látogat a somogyi megyeszékhelyre, ezt követi a pozsonyi túra, majd február elsején az osztrák Tirol elleni hazai rangadó.

Hozzászólások