A nyitrai és a kaposvári felkészülési tornán összesen hat mérkõzést játszott a Fino Kaposvár bajnok és kupagyõztes férfi röplabdacsapata. A szlovákiai bemutatkozás után hazai környezetben már két mérkõzést is nyert a társaság, mindkettõt öt szettben. Az eddigi tapasztalatokról Demeter György vezetõedzõt kérdeztük

– A legnagyobb pozitívum, hogy a nyitrai szettgyõzelmek után hazai pályán mérkõzéseket is tudtunk nyerni: mindkettõt nagy küzdelem végén, 3:2 arányban – kezdte Demeter György. – A nyitásaink lehetnének agresszívebbek, a védekezésünk is lehetne valamivel jobb, de jó úton haladunk. Ez egy folyamat: az elmúlt hétvégén még csak a negyedik, az ötödik és a hatodik mérkõzésünket játszottuk, különbözõ felállásokkal, Geiger Andris sérülése miatt nem korábban a tervezett összeállításban léptünk pályára. Minden játékos kezd beilleszkedni, és egyre jobb teljesítményt nyújt a pályán.

– Egy új csapatnak gyõzni is meg kell tanulni, ez a szlovákok ellen végül sikerült is.

– Ez valóban nehéz dolog. A Nyitra ellen az elsõ és a második szettben is feljöttünk 20:23-ról, illetve 21:24-rõl, de egy játszmát befejezni nem könnyû feladat. A rizikót, a felelõsséget fel kell vállani minden egyes pontnál, fõleg a szettek végén. Ezekben is egyre jobban fejlõdünk. Remélem, nem kiabálom el, és ugyanígy folytatjuk az elõttünk álló mérkõzéseken, mint ahogy a kaposvári tornán már láthattuk.

– Mennyiben lesz más a Fino csapata az új évben, mint eddig?

– Mi tavaly erõben és fizikálisan jók voltunk. Kovács Zolival és Gergye Rolival magas csapatnak számítottunk. Ebben az évben sokkal többet kell mezõnyben hoznunk, látványosabban kell mezõnyözünk, és ki kell használnunk Németh Feri ütõerejét. Remélem, ez sikerülni fog.

Hozzászólások