Megvalósult a kaposvári Noszlopy Közgazdasági Szakközépiskola régi álma: az intézmény hatodik korcsoportos fiú röplabdacsapata megnyerte a diákolimpia országos döntõjét! A fiúk mind az öt mérkõzésüket megnyerték, így megérdemelten hódították el az elsõ helyet. Az együttes legjobbja címet a Fino válogatott játékosa, Gergye Roland érdemelte ki.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a VI. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntõjét Kecskeméten. A nyolcas döntõben a csapatokat két négyes csoportba sorsolták, és mivel a két kaposvári fiú résztvevõ csapat, a Noszlopy G. Közgazdasági SZKI és az Eötvös L. Mûszaki Középiskola egy csoportba került, a szabályok értelmében egymás ellen kezdték meg a küzdelmeket. A Közgaz végül 3-0-ra nyert. Ezután a Közgaznak a csoportban a szolnoki Mûszaki Szakközépiskola és a kecskeméti Mûszaki Szakközépiskola ellen kellett pályára lépni. A szolnokiakat 3:0-ra verték a fiúk, majd a csoport elsõségért 3:1 arányban legyõzték a kecskemétieket is.

Az elõdöntõben a kazincbarcikai Surányi E. Gimnázium csapata próbálta útját állni a Közgaznak, kevés sikerrel. Ismét 3:0-ra gyõztek a Közgazosok, és jutottak az döntõbe, amely a tavalyi tanévet ismételte, hiszen az ellenfél ismét a Dunaújvárosi Hild J. Szakközépiskola volt. Ebben a tanévben végre valóra vált a Közgazosok régi álma: visszavágtak legnagyobb riválisuknak, és megnyerték a röplabda diákolimpia döntõjét 3:0 arányban. A Fino Kaposvár felnõtt és junior keretének több tagját is a soraiban tudó együttes megérdemelten hódította el az elsõ helyezést.

A gyõztes csapat tagjai: Gergye Roland, Vajda Tamás, Hegedüs Balázs, Csupor Bence, Horváth Norbert, Szabó Máté, Nagy Gábor, Fejes Patrik, Bosnyák Dominik, Csutorás Levente.

Testnevelõ: Biki Mária. A csapatok legjobbjait külön díjazták, a Közgaz csapatából Gergye Roland vehette át a serleget.

Az Eötös fiúcsapata hetedikként zárt, a lányok mezõnyében pedig a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium folytatta sikersorozatát, és csakúgy, mint 1997 óta minden évben, ezúttal is felállhatott a dobogóra. Simonné Kutas Zita tanítványai a harmadik helyet érdemelték ki.

Hozzászólások