Három gyõzelemmel és 11 vereséggel a hetedik helyen fejezte be a férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszát a Fino Kaposvár együttese. A bajnok és kupagyõztes alakulat egy év szünet után tért vissza a nemzetközi porondra, és Demeter György vezetõedzõ szerint hasznos, tanulságos idõszakot zárt. A folytatásban viszont már nagy lesz a teher és a felelõsség a fiúk vállán…

A kaposváriak számos emlékezetes mérkõzést vívtak az elmúlt hónapokban, az utolsó fordulóban, az osztrák Tirol ellen azonban nem sikerült a bravúr. A három magyar válogatottal felálló Innsbruck 3-0-ra nyert a Geiger András nélkül szereplõ magyarok ellen.

– Arra nem voltunk felkészülve, hogy a csapatkapitányunk a bemelegítés során kidõl a sorból, és nem tudja vállalni a játékot – kezdte értékelését Demeter György vezetõedzõ. – Ehhez képest az elsõ játszmát szépen játszottuk végig, egészen az utolsó pontokig, ekkor azonban, kihasználva rutinját, jó nyitásokkal fordított a Tirol. A második szettben kissé hitehagyottak voltunk, ezután viszont újra feljöttünk de mindent egybevetve, egyértelmû volt az osztrákok fölénye. Ebben a meccsben csak bravúrral lehetett volna ennél több.

– Összességében érdemes volt újra elindulni a Közép-európai Ligában?

– Természetesen igen. Ha a magyar közönség olyan csapatokat lát, mint az Innsbruck, a Ljubljana vagy a Pozsony, akkor már megéri kilátogatni a sportcsarnokba. Több olyan együttes lépett pályára nálunk, amely a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Ezen a szinten már szép és jó röplabdát játszanak. Mi ehhez szeretnénk felfejlõdni; méghozzá úgy, hogy idegenben is versenyben legyünk riválisainkkal. Az elmúlt hónapokban evés olyan mérkõzés volt, ahol egyértelmû volt az ellenfél fölénye. Ha ez a társaság együtt tudna maradni, a késõbbiekben egyre inkább partiban lehetnék ezekkel a klubokkal.

– A folytatásban a magyar bajnoki rájátszásban és a kupa négyesdöntõjében szerepel majd a Fino. Az elmúlt hónapok nemzetközi mérkõzései után meglehet-e az a plusz, ami elég lehet az újabb sikerekhez?

– Úgy gondolom, hogy egy hasznos és tanulságos idõszakot zártunk, számos tapasztalattal, amelyek jól jöhetnek majd az itthoni mérkõzéseken. Ettõl függetlenül véleményem szerint tartani kell a kecskemétiektõl, mert õk taktikusabb játékot játszanak, mint eddigi ellenfeleink. A nemzetközi mezõnyben az erõ dominál, a nyílt sisakos játék, és magas, jó fizikai állapotban lévõ játékosok szerepelnek. A magyar bajnoki találkozókon lesznek például olyan labdák, amit bedugnak a hónunk alatt, és ezt fõleg fejben kell elviselnünk. Arra vagyok kíváncsi, hogy ha a felelõsség, a teher rajtunk lesz, ugyanúgy el tudjuk-e ezt viselni, mint ezeken a nemzetközi mérkõzéseken.

Hozzászólások