Igazolta az elõzetes várakozásokat a férfi röplabda-bajnokság negyeddöntõjének elsõ mérkõzésén a Fino együttese. A címvédõ kaposváriak a nehéz kezdés ellenére végül 3:§ arányban nyertek a fõvárosi MAFC-BME ellen, így 1-0-ra vezetnek az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

A nyitó játszmában a házigazdák eleinte csak keresték a pályát, a labda rendre a vonalon kívül ért padlót, a fõvárosiak pedig el is léptek öt ponttal. 13–13-nál sikerült befogni a MAFC-ot; innentõl kezdve fej-fej mellett haladt a két társaság, miközben Vajda Tamást Kulcsár Adrián váltotta. A túlórával fûszerezett végjátékban látványos kínlódást – és seregnyi rossz megoldást – láthattunk, ahol végül csak a hetedik (!) játszmalabdát sikerült értékesíteni.
A folytatásban aztán már egy másik kaposvári csapatot láthattunk. A Fino karmestere, Keen Cameron három ásszal is megkínálta az ellent, s mivel ifjabb Nagy Péter is szorgosan döngölte a padlót, egyre tekintélyesebb lett a különbség a két csapat között.
A harmadik, utolsó játékrészben aztán Nagy József osztotta a blokkokat és szórta az ászokat, a liberó szerepkörében ténykedõ Pápai Péter pedig magabiztosan szelídítette meg a labdákat. A találkozó hajrájában a Fino három fiatal reménysége is – Szabó Barna Frigyes, Szabó Bence és Kiss Máté – lehetõséget kapott, ám az ekkor meglehetõsen fiatal átlagéletkorú kaposvári társaságnak sem jelent(het)ett gondot a MAFC-BME. A 64 perces találkozót végül a bolgár légiós Galin Nikolov fejezte be.
Folytatás a jövõ héten csütörtökön Budapesten, a papírforma alapján hasonló végeredménnyel.

Fino Kaposvár SE – MAFC-BME 3:0 (29, 11, 17)
Kaposvár, 300 nézõ. V.: Halász E., Põcze.
Kaposvár: Vajda, Keen 5, Nikolov 11, Nagy J. 12, Nagy P. 17, Bögöly 5. Csere: Pápai (liberó), Kiss M., Kulcsár 3, Szabó Barna 1, Szabó Bence. Vezetõedzõ: Demeter György.
MAFC: Kun 13, Eke 5, Csépke 8, Tar 6, Szabó B. 4, Bakóczy 1. Csere: Varga D. (liberó). Vezetõedzõ: Schildkraut Krisztián.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 16:15, 20:21. II. játszma: 8:5, 16:7, 21:9. III. játszma: 8:6, 16:11, 21:12.
Demeter György: Tisztában kell lenni azzal, hogy minden ellenfelünk, fõleg az elején, jól tud koncentrálni, és megpróbál élni a lehetõséggel. Így történt ez ma is. A második és a harmadik szettben aztán már fölényben játszottunk, és végül a várakozásoknak megfelelõen tudtunk nyerni.
Schildkraut Krisztián: Ha az elsõ szettet megnyertük volna, ki tudja, hogy alakul a folytatás. Kis szerencse kellett volna hozzá, de nem sikerült, a második és a harmadik szettben pedig már fogyott a koncentráció.

Hozzászólások