Kettõs gyõzelemmel lépett tovább a férfi röplabda Challenge Kupa selejtezõjének második körébõl a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak magabiztosan, 3-0-ra verték hazai pályán a ciprusi Karava legénységét, így már készülhetnek az angol Polonia London elleni decemberi párharcra.

Ahhoz képest, hogy a magyar bajnok kaposváriak két hete 3-1-re nyertek a Karava otthonában, magabiztosan nyilatkozott a ciprusiak vezetõedzõje, Dimitre Lecsev a kezdés elõtt. A szakember nem tartotta kizártnak, hogy idegenben vívja ki a továbbjutást csapata, a Fino játékosai azonban ezen az estén egyszerûen nem adtak esélyt vetélytársuknak.
A honi rekordbajnok hamar kézbe vette az irányítást, és az elsõ játszmában mindössze 16 pontot engedélyezett a vendégeknek. A 35 esztendõs Dávid Zoltán és az elmúlt hetekben remek formát mutató Bozóki Bence egyaránt szorgosan termelte a pontokat, és amikor a somogyiak a második szettet is behúzták, el is dõlt a továbbjutás sorsa. A harmadik játékrészben Demeter György vezetõedzõ a Kaposvári Röplabda Akadémia reményteljes fiataljait is pályára küldte, akik nem ijedtek meg a nagy lehetõségtõl. A túloldalon a venezuelai légiósok próbálták tartani a lépést a nagy kedvvel játszó magyarokkal – inkább kevesebb, mint több sikerrel. Egymást érték a látványos labdamenetek, Kiss Máté és Kulcsár Adrián sáncával pedig kialakult a 3-0-s végeredmény is.
„Úgy mentünk fel a pályára, hogy nem adunk esélyt a ciprusiaknak. Örülök, hogy így is játszottunk. Az elejétõl a végéig kézben tartottuk a mérkõzést, és úgy teljesítettünk, ahogy hazai pályán kell” – összegezte a mérkõzést a Fino csapatkapitánya, Dávid Zoltán, aki 58%-os hatékonysággal támadott, és végül 13 pontig jutott.
A Kaposvár 68 perces küzdelem végén nyert, és kettõs gyõzelemmel lépett tovább a következõ körbe. Decemberben az angol Polonia London legénysége vár a 17-szeres magyar bajnokra.
Férfi röplabda Challenge Kupa, selejtezõ, 2. forduló, visszavágó
Fino Kaposvár SE – Pokka AE Karava 3-0 (16, 21, 13)
Kaposvár, 300 nézõ. V.: Maciejewski, Nestrenko.
Fino: Vajda 6, Bögöly 8, Bozóki 15, Nagy J. 5, Keen 2, Dávid Z. 13. Csere: Deák (libero), Csányi 3, Kalmár 1, Kiss M. 1, Szabó B. 1, Kulcsár. Vezetõedzõ: Demeter György.
Karava: R. Sanchez 2, Hrisztofi 1, Bethancourt 12, Andoniadisz 2, Haridimu 8, Ramma 7. Csere: Ahileosz (libero), Hadzifilipu (libero), Kosziarisz 2, Liotatisz. Vezetõedzõ: Dimitre Lecsev.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 16:11, 21:13. II. játszma: 8:7, 15:16, 21:19. III. játszma: 8:3, 16:6, 21:10.
Statisztika:   FINO Kaposvár SE – Pokka AE Karava – 2016.11.24.

Demeter György: Az idegenbeli, 3-1-es siker után hazai pályán is gyõzelemre számítottam. Örülök az elért eredménynek, és annak is, hogy saját nevelésû fiataljainkat is a pályára küldhettem.
Dimitre Lecsev: Gratulálok a magyar bajnoknak a továbbjutáshoz. Az alacsony, kis terem kifogott rajtunk, nem tudtuk azt nyújtani, amit elterveztünk.

Hozzászólások