Hozta a kötelezõt és a közönséget is kiszolgálta a Fino férfi röplabdacsapata az alapszakasz utolsó mérkõzésén. Az éllovas kaposváriak alig egy óra alatt gyõzték le 3:0 arányban a 11. helyen tanyázó debrecenieket. A találkozón remek játékkal tették le névjegyüket a Kaposvári Röplabda Akadémia tehetséges növendékei.

Nem ígért túl sok izgalmat az alapszakasz utolsó mérkõzése, a kaposvári fiúk mégis gondoskodtak egy kis meglepetésrõl a kezdés elõtt: nõnap alkalmából a Fino játékosai egy-egy szál virággal leptek meg néhány, találomra kiválasztott hölgynézõt. A pályán már nagyon egyértelmû volt a helyzet: az éllovas tetszés szerint érte el pontjait a mérsékelt játékerõt képviselõ és mindössze nyolc emberrel érkezõ hajdúságiak ellen. A második technikai szünetben már 16:6 volt az állás, és a végén még ezt az elõnyt is sikerült növelni. Tóth István ügyesen irányította társait, Németh, Rása és Juhász pedig a pontszerzésbõl vette ki a részét (25:13, 1-0).

A térfélcsere után a fiatal Bögöly Gábor foghatatlan nyitásai és a társak látványos blokkjai dobták fel a hangulatot. A Fino hamar megnyugtató elõnyt szerzett, és szép megoldásokra is futotta a fiúk erejébõl. A csereként beállt Keen Cameron rögtön több ász-nyitással mutatkozott be, Rása pedig minden támadásból pontot szerzett. A libero Deák Márk ezúttal is bravúros mentésekkel segítette csapatát a mintaszerû nyitásfogadás mellett. A szett harmadik harmada 16:4-rõl indult, Pavlényi Máté ütése után pedig máris 18:4 állt a táblán. A Fino ezután sem vett vissza a tempóból, és igen magabiztosan húzta be a játszmát. Az egyoldalú küzdelem végére Rása szervája tett pontot (25:5, 2-0).

A harmadik játékrészben sem változott a játék képe: a Fino tetszés szerint érte el pontjait. Az elõzõ szettben Keen kilenc, ebben a játszmában pedig Bögöly nyolc alkalommal nyithatott egymás után, és ha a vendégek valahogy átjuttatták a labdát a túlsó térfélre, mindig jött Rása, aki hidegvérû befejezõ ember volt. A DEAC a végén még szerzett pár pontot, de a nagy különbségû vereséget ezúttal sem tudta elkerülni. A házigazda Németh ütésével jutott el a meccslabdáig, Rása blokkjával pedig véget is ért az 50 perces találkozó (25:12, 3-0).

A kaposváriak úgy hozták a kötelezõt, hogy közben a nézõk is jól szórakoztak. Talán ez volt a legfontosabb ezen a délutánon. A bajnoki negyeddöntõben a Dunaferr lesz az ellenfelünk.

Fino Kaposvár SE – Debreceni EAC 3-0 (13, 5, 12)
Kaposvár, 250 nézõ. V.: Mezõffy, Horváth M.
Fino: Tóth I. 1, Bögöly 13, Juhász P. 8, Németh F. 11, Rása 18, Vajda 4. Csere: Deák (libero), Pavlényi 1, Keen 3. Vezetõedzõ: Demeter György.
DEAC: Bakóczy 3, Flanek 1, Buglyó 2, Bán 6, Vanczák 4, Papp M. 3. Csere: Marczin, Juhász J. 3. Vezetõedzõ: Fodor Antal.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:1, 8:3, 16:6, 20:9, 23:11, 24:12. II. játszma: 1:2, 9:2, 13:4, 22:4, 24:5. III. játszma: 2:2, 10:2, 15:5, 19:5, 22:11, 24:12.

Hozzászólások