A bajnoki negyeddöntõ második mérkõzése sem okozott gondot a Fino férfi röplabdacsapatának: a kaposváriak a hazai diadal után idegenben is legyõzték 3:0 arányban a Dunaferr legénységét, és ezzel már 2-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A kaposvári együttesbõl hiányzott a betegséggel bajlódó Németh Ferenc, a helyét Rása Alex foglalta el a pályán. A Fino ezt a találkozót is komolyan vette: már a nyitásokkal elbizonytalanította a fiatal hazaiakat, és az elsõ szettben 13, a másodikban pedig 10 pontot engedélyezett nekik. Az elsõ játszma végére Bozóki Bence ász-nyitása tett pontot, a térfélcsere után pedig 6:24-ig meg sem állt az alapszakasz veretlen gyõztese.
A lelkes újvárosiak a harmadik játékrészben nehezítették meg valamelyest a somogyiak dolgát, de a végjátékban ismét felülkerekedtek a vendégek. 18:19 után már csak egy pontot gyûjtött a Dunaferr, a Fino Rása blokkjával jutott meccslabdához, egy rossz érintés pedig végképp megpecsételte a hazai együttes sorsát.
A párharc harmadik mérkõzését szombaton 14(!) órától játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban.

Demeter György vezetõedzõ: A legfontosabb célunk a 3-0-s gyõzelem megszerzése volt. Az elsõ és a második szettet végig uraltuk, a harmadik játszmában pedig a végén kerekestünk felül. Reméljük, a szombati mérkõzésen is hasonló teljesítményt nyújtunk majd.

Dunaferr SE – Fino Kaposvár SE 0-3 (-13, -10, -19)>
Dunaújváros, 100 nézõ. V.: Csizmarik, Bodrogi.
Fino: Magyar B., Bagics B., Juhász P., Rása, Bozóki, Szabó A. Csere: Deák (libero), Keen. Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 10:16, 12:22. II. játszma: 4:8, 6:16, 7:24. III. játszma: 8:8, 17:17, 18:19, 19:23.

Hozzászólások