Hatvanhét perces mérkõzésen szerezte meg újabb gyõzelmét a címvédõ Fino legénysége a férfi röplabda NB I-ben. Az éllovas kaposváriak az elmúlt hetekben komoly változásokon átesett MAFC ellen nyertek magabiztosan, 3:0 arányban.

Az újév elsõ napjaiban igazolt 96-szoros válogatott Schildkraut Krisztiánnal a fedélzeten próbálta megnehezíteni a MAFC a Fino dolgát, igaz a fõvárosiak messze jártak még ettõl az elsõ felvonásban, az újesztendõ elsõ kaposvári tétmérkõzésén. Bögöly Gábor vezérletével hamar ötpontos elõnyre tett szert a címvédõ, ami a szett végére egészen kilencig nõtt.
A második játékrész elején is a kaposváriak akarata érvényesült, ez pedig ismét magabiztos elõnyt jelentett a második technikai szünetre. Egy vendég idõkérés után látszólag feljavult a MAFC játéka, de ez végül csak a következõ szettre érett be.
2:0 után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést a harmadik felvonásban, az elsõ pihenõt követõen azonban rendre a Finónál volt az elõny. 24:21-nél még két meccslabdát is hárítani tudott a MAFC, a szettrablás azonban már nem jött össze nekik. A rekordbajnok végül 67 perc alatt húzta be az újabb 3:0-s gyõzelmet.
A jó játékra pedig szükségük is lesz Dávid Zoltánéknak pénteken, hiszen mindenképpen gyõzniük kell a Dunaferr ellen, ha be szeretnének jutni a Magyar Kupa elõdöntõjébe. Az összecsapás 18 órakor kezdõdik a Városi Sportcsarnokban.

Fino Kaposvár – MAFC-BME 3-0 (16, 17, 23)
Kaposvár, 400 nézõ. V.: Vári, dr. Árpás.
Fino: Bozóki 13, Nagy J. 7, Keen 4, Dávid Z. 14, Vajda 6, Bögöly 14. Csere: Deák (libero), Kalmár 1, Kiss M. 1. Vezetõedzõ: Demeter György.
MAFC: Csépke 10, Schildkraut, Lesznyik 13, Eke 3, Posztos 9, Szabó B. 6. Csere: Tamasi és Tari (libero). Vezetõedzõ: Novák László.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:11, 21:14. II. játszma: 8:4, 16:10, 21:14. III. játszma: 8:7, 16:12, 21:18.

Demeter György: A mai találkozón az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a gyõzelmet. Örülök, hogy ez sikerült. Az elõttünk álló idõszakban sok mérkõzés vár ránk, és szeretnénk az elvárásainknak megfelelõen teljesíteni.

Novák László: Új szerkezetben, új feladóval játszottunk, és úgy gondolom, tisztesen helytálltunk a bajnok otthonában. Kevesebb hibával talán szorosabb lehetett volna az eredmény. Készülünk az elõttünk álló feladatokra; bízunk benne, hogy megnyerjük azokat a mérkõzéseket, amiket szeretnénk hozni.

Hozzászólások