Sikerült a bravúr! A Fino csapata Kecskeméten nyert a férfi röplabda bajnoki elõdöntõ harmadik mérkõzésén, így csütörtökön este, hazai pályán pontot tehet az egyik fél három gyõzelméig tartó sorozat végére.

Roppant határozottan és ugyanakkor a végsõkig elszánva kezdett a Fino-Kaposvár. A házigazda kecskemétiek a nyitójátszma elején még úgy-ahogy tartották a lépést, ám a szett vége kiütés lett. Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a második felvonás is. Eleinte még a HÉP-Kecskeméti RC vezetett, ám a kaposváriak fordítottak, s 16–13 után már csak egyetlen pontot engedélyezett ellenfelének a somogyi egylet. A harmadik, utolsó játszmát is végig a Demeter-sereg irányította, a házigazdák pedig ezúttal sem tudtak kijönni a 20-ból.

A mezõny legponterõsebb játékosa ismét ifjabb Nagy Péter volt, aki ezúttal 15 pontot jegyzett. Nem elhanyagolható különbség, hogy a kecskeméti alakulat alappillére, a korábban Kaposváron is szerepelt Kovács Zoltán – akit a második játszmában le is cserélt Szasa Nedeljkovics – ezúttal csupán három pontig jutott a mérkõzés végére.
Az egyik fél három gyõzelméig tartó párharcban 2:1-re átvette a vezetést a Fino-Kaposvár, ami azt jelenti, hogy csütörtökön hazai pályán – a 18 órakor kezdõdõ mérkõzést az M4Sport közvetíti – kiharcolhatja a bajnoki finálét.

HÉP-KECSKEMÉT – FINO KAPOSVÁR 0:3 (–16, –14, –19)
Kecskemét, 300 nézõ. V: Bátkai-Katona, Vári.
KECSKEMÉT: Török R., Kunert 6, Petrovics 4, Kovács Z. 2, Krupánszki 13, Gacs 6. Csere:Deák (liberó), Pesti 2, Szabó M. 1. Vezetõedzõ: Szasa Nedeljkovics.
KAPOSVÁR: Bögöly 8, Vajda 5, Keen 3, Nikolov 9, Nagy J. 7, Nagy P. 14. Csere: Pápai (liberó). Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:8, 10:16, 12:21. II. játszma: 8:7, 13:16, 13:21. III. játszma: 6:8, 12:16, 15:21.
Az egyik fél három gyõzelméig tartó párharcának állása: 2–1 a Kaposvár javára.
Szasa Nedeljkovics: – Ilyen játékkal, ilyen hozzáállással nem lehet legyõzni a Kaposvárt. Vissza kell nyerni az önbizalmunkat, és Kaposváron visszavenni a pályaelõnyünket.
Demeter György: – Nyugodtabban nyitottunk a Kecskemétnél. A második szettben az ellenfél kissé ellépett tõlünk, de fordítottunk, és ez láthatóan megtörte a hazaiakat. Közel áll a két csapat egymáshoz, de ha mentálisan erõsek maradunk, akkor van esélyünk a döntõbe jutásra.

Hozzászólások