Nincs más választás: most már gyõzni kell! Ennek jegyében készül a Fino röplabdacsapata a bajnoki döntõ harmadik mérkõzésére. A címvédõ kaposváriak az elsõ és a második mérkõzést is elvesztették a Kecskemét ellen, de ha megnyerik a vasárnap 17 órakor kezdõdõ hazai találkozót, akkor tovább folytatódik a csata az aranyéremért.

Aki látta a finálé elsõ és második mérkõzését, valószínûleg egyetért azzal a megállapítással, hogy szombattól szerdáig nagyot javult a kaposváriak teljesítménye. A nyitásfogadás, a nyitások és a támadások hatékonysága egyaránt jól alakult, és sikerült öt szettre kényszeríteni a hazai pálya minden elõnyét élvezõ alföldi gárdát.

Vasárnap újból megmérkõzik egymással a Fino és a Gorter legénysége.
„Ha úgy játszunk, mint Kecskeméten, akkor saját otthonunkban meglesz a gyõzelem – mondta a Fino játékosa, Dávid Csanád. – Az elsõ mérkõzés tapasztalatait megbeszéltük, sokat gyakoroltuk azt, ami nem ment, és két szettes hátrányból sikerült egyenlítenünk Kecskeméten. Remélem, a folytatás már úgy alakul, ahogy azt mi szeretnénk.”

„Még nem dõlt el semmi, nagyon nehéz lesz a harmadik találkozó – fogalmazott a Gorter KRC játékosa, Nacsa Gábor, aki két éve éppen a somogyiak színeiben lett bajnok és kupagyõztes. – Szerdán este Demeter Gyuri bácsi nagyon jól keverte a kártyákat, jól cserélt, és alaposan megnehezítette a Fino a dolgunkat. Mi hazai pályán mindig görcsösebben játszunk, de a közönség végig mellettünk volt, és kiharcoltuk a fontos gyõzelmet. Természetesen a harmadik meccs elõtt is úgy megyünk fel a pályára, hogy gyõzni szeretnénk.”

A nagy kérdés továbbra is az, hogy Geiger András vállalja-e a játékot. A választ megint csak a kezdés elõtt tudjuk meg. A döntõ harmadik mérkõzése vasárnap 17 órakor kezdõdik a kaposvári városi sportcsarnokban, a belépés ingyenes. A mieink talán még soha nem akartak ennyire elutazni Kecskemétre, mint most – a buszjegyet egy gyõzelemmel válthatják meg a szerdai túrára…

Hozzászólások