Újabb komoly elismerésekkel gazdagodott a kaposvári röplabdasport. A Magyar Röplabda Szövetség közgyûlésén adták át a díjakat az elmúlt esztendõ legjobbjainak, és a Fino csapata két kategóriában is érintett volt. Geiger Andrást az év játékosának, Demeter Györgyöt pedig az év edzõjének választották meg a férfi szakágban.

A Fino csapatkapitánya az elmúlt években többször is átvehette a díjat: két éve ugyancsak az év játékosa volt, tavaly pedig a szakmai kollégium különdíját vehette át, mint a bajnokság legjobbja. A 35 esztendõs sportoló napjainkban is alapembere a bajnok és kupagyõztes társaságnak, és az a célja, hogy 2014-ben is az elsõ helyre jusson társaival. A legfrissebb élmény pedig a Kecskemét elleni magabiztos, 3-0-s siker.
„A legutolsó mérkõzéseken már látszott, hogy nem úgy játszunk, mint a novemberi idegenbeli találkozókon. Folyamatosan álltunk össze, egyre kevesebb hibával röplabdáztunk, a magyar rangadón pedig a Kecskemét sajnos nagyon alul múlta magát a Kecskemét. Mi kihasználtuk ezt, és teljesen megérdemelten nyertünk. Élvezni szerettük volna a játékot, de tudtuk, hogy az elejétõl a végéig oda kell figyelni, hogy ne hozzuk õket játékba, ne találjanak magukra. Ezt ezen a délutánon sikerült megvalósítani” – mondta Geiger András a lefújás után.
Demeter György nem elõször és reméljük, nem is utoljára kapta meg az elismerést. A tapasztalt szakember, aki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi tisztét is betölti, a hazai bajnoki és kupamérkõzésén még veretlen, amióta 2011-ben hazajött Törökországból. A szakember érthetõen elégedett volt tanítványai teljesítményével a Közép-európai Liga magyar rangadóján, de nem felejtette el megemlíteni, hogy a kaposváriak még csak egy csatát nyertek, az igazi nagy erõpróba vélhetõen a kupadöntõ és a bajnoki finálé lesz. Egy azonban biztos: az elmúlt meccsek alapján elmondhatjuk, hogy ismét jó úton jár a Fino legénysége.
Gratulálunk a két díjazottnak!

Hozzászólások