Duplán ünnepelhetett Geiger András csapata legutóbbi Közép-európai Liga találkozója után. A Fino magyar bajnok és kupagyõztes együttesének kapitánya remek játékkal járult hozzá a 3-2-es diadalhoz, ráadásul átvehette a Magyar Röplabda Szövetség szakmai kollégiumának különdíját, amit a legjobb hazai férfi játékosnak ítéltek oda.

– Valóban emlékezetes mérkõzést vívtunk ellenfelünkkel – kezdte visszatekintését a 34 esztendõs röplabdázó. – 2-1-es Humenné-vezetés után, a közönség segítségével és a cserék beállásával sikerült nyerni egy újabb szettet, ezután pedig már nem engedtünk a lendületünkbõl, és behúztuk az ötödik játszmát is. Az volt a talán a legnehezebb, hogy a mérkõzés elõtt várnunk kellett a bíróra, aki késett, és ez teljesen felborította a bemelegítésünket. A mérkõzésen pedig nem tudtuk megnyitni a szlovákokat. Amikor már kijjebb fogadták a szerváinkat, több break-pontot tudtunk szerezni.
– Nagyszerûen játszottál, ráadásul a meccs utolsó pontját is te ütötted be…
– Ez mindig a legjobb érzés, mindenki erre emlékszik a késõbbiekben, de én bárkinek szívesen odaadom ezt az élményt. Én annak örülök, hogy a csapat végre a cserékkel együtt tudott nyerni, és ez nagy dolog szerintem.
– Mire számítasz a pénteki, szlovéniai évzárón?
– Két meccset elszámítva, eddig mindig jól játszottunk idegenben. A Kamnik jó otthon, megverte például a Bratislavát 3-0-ra. Én azt gondolom, rajtunk múlik, mennyit tudunk meríteni ebbõl a 3-2-es gyõzelembõl. Ha sokat, akkor benne van a gyõzelmünk lehetõsége is a pénteki összecsapásban.
– Mit jelent számodra az MRSZ szakmai kollégiumának különdíja?
– Ez valamilyen szinten visszajelzés nekem, hogy elismernek itthon is röplabdázóként. Nagyon örültem neki, hogy tavaly megkaptam az év röplabdázója címet, és ugyanígy örülök a most átvett bajnokság legjobbja díjnak is.

Hozzászólások