Huszonegy pontjával Geiger András volt a nyerõember a Fino férfi röplabdázóinak legutóbbi Közép-európai Liga mérkõzésén. A kaposváriak 34 esztendõs csapatkapitánya oroszlánrészt vállat az együttes elsõ gyõzelmének megszerzésében. A magyar bajnok a szlovén Kamnik ellen nyert hazai pályán 3:1 arányban.

– A nézõknek is déjá vu érzésük lehetett, hogy a két megnyert szett után elbuktunk egyet, mint a Posojilnica ellen, de most azért idõben visszakapaszkodtunk. A harmadik játszmában még balul sült el vége. A negyedik szettben viszont megmutattuk, hogy nyolcpontos hátrányban is van tartásunk, és végül simán nyertünk


– Amikor tetemes hátrányban vagytok, mi adhat segítséget a pályán?


– Egy nehéz helyzetben minden pozitív dolog lökést adhat a csapatnak. Ilyenkor mindenbe bele kell kapaszkodni, és lelkesedni kell. A Kamnik egy hozzánk hasonló fiatal, lelkes együttes, és a harmadik szettet azzal tudták megnyerni, hogy lelkesebbek voltak nálunk. Ezután azonban megmutattuk, hogy tudunk mi is játszani, és gyõzni.


– Az elsõ hazai gyõzelem tehát megszületett. Mennyit kell várnunk az elsõ idegenbeli sikerre?


– Én úgy gondolom, hogy eddig is jól játszottunk, itthon és idegenben is megtettük a magunkét. Jó csapatunk van, kezdünk összeszokni, de el kell hinni a fiatal játékosoknak is, hogy bárki ellen lehet esélyünk. Bízom benne, hogy megmutatjuk az elõttünk álló mérkõzéseken is, hogy ebbe a ligába valók vagyunk. Remélem, felemelt fejjel megyünk a hétvégén a horvátok otthonába, ahol egyébként szerintem van is esélyünk a gyõzelemre.

Hozzászólások