A Somogy Megyei Közgyûlés és a Somogy Megyei Sportszövetség hagyományos választásán, a felnõtt férfi kategóriában a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának utánpótlás válogatott ütõje, Gergye Roland érdemelte ki a február legjobb somogyi sportolója címet.

A kaposvári férfi röplabdacsapat február 19-én a fõvárosban szerezte meg története 15. Magyar Kupa-gyõzelmét. Demeter György legénysége 0-2-rõl fordította a maga javára az eredményt a legnagyobb rivális Kalo-Méh Kecskemét ellen, emlékezetes, csaknem két és fél órás csata végén. A Fino egyik legjobbja az utánpótlás válogatott Gergye Roland volt, aki 23 pontot szerzett a döntõben, és teljesítménye elismeréseként különdíjat is átvehetett az eredményhirdetés során. A csapat a kupagyõzelem után bejutott a bajnokság elõdöntõjébe, és a fiatal játékos a Csepel elleni három találkozón is kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott.

Gergye Roland a Kaposvári Vízilabda Klub kapusát, Nagy Pétert és a Favorit AC válogatott síkfutóját, Lukács Mátét elõzte meg a szavazáson, és csütörtökön délután, a Vármegyeházán vehette át a díjat és a vele járó ajándékokat. Gratulálunk!

Hozzászólások