A nemzetközi szövetség tervezett szabályait tesztelték a magyar férfi röplabda válogatott hétvégi, Szlovákia elleni felkészülési találkozóin. A kaposvári szövetségi kapitány, Demeter György szerint gyorsabb lehet a játék és pörgõsebb minden mérkõzés, ha bevezetik az újításokat.

Az elképzelések szerint mindössze 21 pontig tart egy játszma, és csak egy technikai szünetet tartanak, méghozzá az elért 12. pont után. Ami még érdekes lehet: a befejezett labdamenet végét jelzõ sípszó után 10 másodpercen belül el kell végezni a nyitást, amit külön órával mérnek a zsûriasztalnál.
„Mindenképpen gyorsabb lesz a játék, ha valóban bevezetik ezeket az újításokat – mondta Demeter György. – A csapatok a 16-17. pont után már készülhetnek a végjátékra, és tíz másodperces szabálynak köszönhetõen pedig sokkal kevesebb lesz az üres játék. Biztosan idõ kell még ahhoz, hogy a változásokat megszokják a csapatok, nekünk jó alkalom lesz erre az Európa Liga tizenkét mérkõzése.”
A magyar válogatott Kecskeméten készül ezen a héten, szombattól hétfõig pedig itt vívja meg a négy fordulóból álló nemzetközi sorozat elsõ három találkozóját, sorrendben Montenegró, Spanyolország és Csehország ellen.

Hozzászólások