Megnyerte elsõ felkészülési mérkõzését a Közép-európai Liga küzdelmeire készülõ kaposvári férfi röplabdacsapat. A Fino legénysége Dunaújvárosban lépett pályára, és válogatottjait nélkülözve, izgalmas összecsapás végén gyõzött 3:1 arányban.

A két csapat az elmúlt évek hagyományait követve szoros, kiélezett mérkõzést vívott egymással a Dunaferr otthonában. Az elsõ és a második szett a vendég kaposváriaké volt, a harmadik játékrészben viszont hiába vezetett nagy elõnnyel a bajnok, a végén fordítani tudott a házigazda. A negyedik játszmában is a Fino járt elõrébb a pontgyûjtésben, és ezúttal a végjátékot is jobban bírta, így végül megnyerte a találkozót. A kaposvári együttesbõl hiányzott a válogatott Európa-bajnoki selejtezõire készülõ Gergye Roland és Dávid Csanád.


– Hosszú ideje nem játszottunk mérkõzést, és ez meg is látszott – kezdte értékelését Demeter György vezetõedzõ. – A dunaújvárosi ifjúsági válogatott fiataljai elõnyben voltak, mert az elmúlt idõszakban több találkozón is pályára léphettek. Összességében elégedett vagyok, ez az összecsapás elérte a célját, jól szolgálta a felkészülésünket.


A kaposváriak legközelebb a jövõ hét végén lépnek pályára Szlovákiában, a nyitrai felkészülési tornán, ahol a zsolnai együttes lesz az elsõ ellenfelük.

Dunaferr – Fino Kaposvár 1-3 (-21, -23, 23, -24)


Fino: ifj. Laszczik, Geiger, Vajda, Lesznyik, Bozóki, Posztós. Csere: Dömötör (libero), Magyar B., Deák. Vezetõedzõ: Demeter György.

Hozzászólások