Nagy bravúrra lesz szükség a Fino Kaposvár csapatától, amennyiben tovább szeretne jutni a férfi röplabda Challenge Kupa selejtezőjéből. A Demeter-legénység a Graz elleni párharc első felvonásán 3:0-ás vereséget szenvedett idegenben, így a fiúknak 3:0-ra vagy 3:1-re kell nyerniük a csütörtöki visszavágón ahhoz, hogy az aranyszett döntse el a párharc sorsát.

Nehéz helyzetbe került a Fino Kaposvár csapata a Challenge Kupa selejtezőjének első mérkőzése után, hiszen 3:0-ás vereséget szenvedett az osztrák Graz otthonában.

Igazából semmivel sem volt jobb csapat mint mi, nagyon sok hibával játszottunk, az első támadásainkat nem nagyon tudtuk beütni, ez volt a fő probléma. Nagyon jól mezőnyöztek, Koch Robi nagyon jól felkészítette őket a támadásainkból, precízen játszottak. Nekünk meg kell próbálni itthon, a kis teremben ezt kompenzálni – mondta csapatunk válogatott liberója, Pápai Péter.

Az odavágón hat pontig jutó Nagy József szerint főként a kivédekezett labdák utáni támadás-befejezésben kell javulni a csütörtöki visszavágóra.

Elég jól kezdtünk, az első szettben elég sok ponttal vezettünk, aztán a grazi csapat nagyon jól megoldotta a kivédekezett labdáit, sokkal jobban mint mi, nekünk is volt 58 kivédekezett labdánk, de abból csak kilencet sikerült pontra váltani. Nekik ez körülbelül 70 százalékosan sikerült. Ebben volt az a nagy előnyük, hogy ezeket kivédekezték, és ezeket meg tudták csinálni – mondta a válogatott center, Nagy József.

Mindezek ellenére minimum 3:1-es győzelemre és aranyszettre készülnek a kaposváriak a vendégek ellen.
A Fino – Graz Challenge Kupa visszavágó csütörtökön 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

Hozzászólások