Két mérkõzés után 2-0-ra vezet a Fino Kaposvár a Dág ellen a férfi röplabda-bajnokság elõdöntõjében. A két fél hétfõn 18 órától újra találkozik egymással, és ha a címvédõ ismét nyer, akkor bejut a döntõbe.

A papírforma és az eddig látottak alapján erre minden esélye meg is van a kaposvári együttesnek. A Fino az elsõ és a második mérkõzésen sem vesztett játszmát, és a legszorosabb szett is 25-22-es eredménnyel zárult. Emellett a dágiaknak becsúszott három komolyabb zakó, amikor is csak 10, 11, illetve 13 pontot gyûjtöttek. A Komárom-Esztergom megyeiek mentségére szól, hogy csütörtökön és szombaton sem tudtak teljes csapattal kiállni. A második találkozón már ott volt a pályán a libero Koch Norman, Jánossy Bálint azonban betegsége miatt egyelõre harcképtelen.

„A Kaposvár véleményem szerint halványabb teljesítményt nyújtott, mint az elsõ mérkõzésen. Ez a második és a harmadik szettben érzékelhetõ is volt. A szett-nyeréshez azonban az kellett volna, hogy folyamatosan jobban nyissunk” – mondta a második összecsapás után a Dági KSE vezetõedzõje, Szauter Ferenc.

„Egy lépesre kerültünk a bajnoki finálétól – kezdte értékelését a Fino mestere, Demeter György. – Frissebbek voltunk, mint ellenfelünk, és már az elsõ játszmában sikerült felõrölni az ellenállásukat. Bízom benne, hogy hétfõn este véget ér ez a párharc.”

A szakvezetõ kitért a másik elõdöntõre is, amely 1-1-re áll a Kecskemét és a Kazincbarcika között.
„Igazán éles a csata a döntõbe jutásért, aminek megvan az elõnye és a hátránya is. Ha több meccset játszanak a csapatok, annál inkább játékba lendülnek, viszont elképzelhetõ, hogy sokat kivesz belõlük a harc, és fáradtak lesznek majd a párharc végére. Kíváncsian várjuk, ki nyeri majd ezt az elõdöntõt, mi viszont továbbra is saját magunkra és a saját játékunkra figyelünk.”

A Fino – Dág elõdöntõ harmadik találkozója hétfõn 18 órakor kezdõdik a kaposvári városi sportcsarnokban, a belépés ezúttal is ingyenes.

Hozzászólások