A jó erõkbõl álló Unicef Bratislava elleni hazai pontszerzés után nehéz sorozat vár a Fino férfi röplabdázóira: a kaposváriak a Közép-európai Liga folytatásában egymás után három alkalommal is idegenben lépnek pályára. Ráadásul olyan összecsapások következnek a sorban, ahol nem a magyar bajnoki címvédõ számít esélyesnek.

Nem lesz kilométerhiánya a Fino legénységének az elõttünk álló hetekben. A csapat sorrendben a Hypo Tirol Innsbruck, az ACH Volley Ljubljana, majd a Posojilnica Aich/Dob otthonában vendégszerepel majd. A két osztrák sztárcsapat és a szlovének büszkesége saját otthonában minden bizonnyal gyõzelemre készül majd a magyarok ellen, de a mieink szeretnék bizonyítani, hogy idegenben is van tartásuk, és ha úgy alakul a mérkõzés, akkor akár szettet, szetteket is rabolni szeretnének majd a mezõny elsõ feléhez tartozó társulatok ellen.
Demeter György együttesének munkáját a több kisebb betegség mellett egy sérülés is hátráltatja: a feladó ifjabb Laszczik Iván, aki kénytelen volt kihagyni a pozsonyiak elleni meccset, derékbántalmakkal küszködik, és a napokban derül ki, hogy mennyire komoly a probléma. A két fiatal, Lesznyik Károly és Bozóki Bence pedig megfázással bajlódik.

A fiúk hazai környezetben készülnek, majd pénteken kelnek útra Ausztriába. A hosszú út után jól esik majd a pihenõ és az átmozgató edzés, szombaton 19 órától pedig jöhet az ex-kaposvári Koch Róberttel és Kaszap Tamással felálló Tirol elleni találkozó. Az osztrákok a második, a magyarok pedig a nyolcadik helyrõl várják az elsõ szervát.


Hozzászólások