Nehezen lendült játékba, de végül hozta az újabb rangadót a Fino férfi röplabdacsapata. Az elsõ és a második helyezett összecsapása 3-1-es kaposvári sikerrel ért véget, így Demeter György legénysége kilencpontos elõnnyel nyerte meg az alapszakaszt a kecskemétiek elõtt.

Dávid Zoltán pontjával indult a záró forduló – tét nélküli – rangadója. Mindkét csapat alapszakasz-helyezése eldõlt már, a címvédõ Fino az elsõ, a Kecskemét pedig a második helyrõl kezdheti majd meg a rájátszást, presztízs-szempontból azonban egyáltalán nem volt mindegy, ki nyeri a csütörtök délutáni találkozót. Az elsõ percekben felváltva estek a pontok, az elsõ technikai szünet után azonban öt ponttal meglépett a bátran játszó vendéggárda. A sokat hibázó somogyiak csak futottak az eredmény után, 14:20-nál másodszor kért idõt Demeter mester. Ezúttal a cserék sem segítettek a csapaton: a KRC 16:24-nél játszmalabdához jutott, Dávid Csanád ász-nyitása pedig lezárta a szettet (16:25, 0-1).

A hazai szurkolók abban bíztak, hogy a térfélcsere után harapós, motivált együttes megy fel a pályára, és nem is kellett csalódniuk. Dávid Zoltán négy gyors ponttal jelezte, hogy ez a játszma más lesz majd, mint az elõzõ. Eleinte az alföldiek sem hagyták magukat. a 15 esztendõs Pesti Marcell bravúrosan ejtette át a labdát a kaposvári hármas sánc felett. Magyar Bálint foghatatlan szervája után 7:5 állt a táblán, Nagy József pedig két, tapsot érõ megmozdulással tovább növelte a Fino elõnyét. Magyar újabb remek nyitásai következtek ezután, így a listavezetõ megnyugtató elõnyre tett szert. Bozóki ütését követõen már nyolc pont volt a két együttes közti különbség. A folytatásban látványos labdamenetek követték egymást, és elég volt néhány elütött hazai labda, máris három pontra jött fel a Kecskemét. 21:18-ról indult a hajrá, és elõbb Rása, majd a friss erõként beállt Németh Ferenc fejezett be sikerrel egy-egy támadást. Bozóki juttatta játszmalabdához a csapatot, Bagics pedig kiharcolta a gyõztes pontot (25:20, 1-1).

Dávid Csanád blokkjával kezdõdött a harmadik játékrész, 3:3 után pedig ellépett ellenfelétõl a Fino. Dávid Zoltán irtózatos erejû ütése nyomán már 9:3 volt az eredmény, és ezután sem fékezett a házigazda. Mindkét együttes tagjai kiváló mezõnymunkát végeztek, a támadások befejezése azonban a somogyiaknak ment jobban. A szett derekán már kilenc ponttal járt elõrébb a Fino, és úgy tûnt, sikerült felõrölni a fiatal vendéggárda ellenállását. A végén sem történt meglepetés, nagyon magabiztosan nyerték a szettet Bagicsék (25:16, 2-1).

Dávid Zoltán tekintélyt parancsoló, nagy blokkja ragadtatta tapsra a nézõket a negyedik játszma elején, és a csapat gyorsan magához ragadta az irányítást. Deák Márk továbbra is nagyot alakított a libero szerepkörében, és már sokkal gördülékenyebben mentek a támadások is. A fáradó vendégek ekkor már nem tudtak felnõni a feladathoz, a Fino gond nélkül tartotta hat-hét pontos elõnyét, és ez bõven elég volt az üdvösséghez. Németh Ferenc gyûjtötte be a 22. pontot, majd Bagics következett, a 87 perces ütközet utolsó momentuma pedig Gacs elrontott nyitása volt (25:19, 3-1)
Pontosan három héttel a Magyar Kupa érdi döntõje után a Fino ismét legyõzte a Kecskemétet, így a fiúk kellemes érzésekkel kezdhetik majd meg a rájátszást.

Fino Kaposvár SE – Kecskeméti RC 3-1 (-16, 20, 16, 19)
Kaposvár, 400 nézõ. V.: Mezõffy, Halász.
Fino: Bozóki 10, Rása 6, Magyar B. 3, Bagics B. 14, Nagy J. 9, Dávid Z. 25. Csere: Deák (libero), Keen, Németh F. 3, Vezetõedzõ: Demeter György.
Kecskemét: Balla Sz. 2, Dávid Cs. 16, Gacs 8, Pesti 9, Farkas P. 3, Dorcsák 3. Csere: Pápai (libero), Horváth K. 4, Török P., Erki. Vezetõedzõ: Gyurkó Sándor.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 1:0, 7:8, 8:13, 12:16, 14:21, 16:24. II. játszma: 5:5, 13:5, 16:9, 18:15, 23:18, 24:19. III. játszma: 3.3, 10:3, 19:10, 24:15. IV. játszma: 5:1, 8:2, 14:7, 19:12, 22:15, 24:18.

Hozzászólások