Lejátszotta elsõ hazai felkészülési mérkõzését a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A bajnoki címvédõ a horvát bronzérmes Eszékkel játszott a városi sportcsarnokban, és 3:1 arányban gyõzött. Az eredménynél azonban sokkal fontosabb volt az új játékosok beépítése az együttesbe.

A két csapat a múlt héten a horvátok otthonában, most pedig a városi sportcsarnokban csapott össze egymással, egy dolog azonban nem változott: ezúttal is a Fino kerekedett felül.
„Hazai pályán, megilletõdötten kezdtünk, és kiderült, hogy ellenfelünk nem véletlenül szerezte meg az idén a horvát bajnokság harmadik helyét. Amikor agresszív, tudatos nyitásokkal rukkoltunk elõ, kiszorítottuk õket, és utána ki tudtuk védekezni a támadásaikat. Szép lassan összeszokunk: nagyon fontos, hogy a nyitásfogadási alakzatunk teljesen más, átalakult, mind a három játékos új ebben a pozícióban, tehát nekik egymáshoz is szokni kell. Nem játszottak még együtt, ez lesz az elsõ évük együtt, és emiatt játszunk több elõkészületi meccset, mint az elõzõ években, hogy segítsük az összeszokást” – összegezte a látottakat Demeter György vezetõedzõ.
A fiúk szeptember 22-én és 23-án Muraszombaton szerepelnek nemzetközi felkészülési tornán, október 7-én és 8-án pedig a németországi Bühl városában lépnek pályára egy rangos viadalon A bajnokság elsõ mérkõzését október elsején 17 órától, a Debrecen ellen vívja a bajnokcsapat.

Hozzászólások