Megnyerte a férfi röplabda NB I B-csoportjának rangadóját a Fino férfi röplabdacsapata. A rekordbajnok kaposváriak a hozzájuk hasonlóan veretlen kecskemétiek otthonában léptek pályára, és nem mindennapi, nagy csata végén győztek 3:1 arányban. Az első és a második játszma sorsa egyaránt a ráadásban dőlt el, és a folytatásban is izgalmasan alakult a találkozó. A hazai együttesben Pesti Marcell 25, a győztes somogyi alakulatban pedig ifjabb Nagy Péter 24 pontig jutott.

Jobban kezdett a házigazda, a Fino 7:2 után kezdte meg a felzárkózást, és ezután szoros, izgalmas csata bontakozott ki a pályán. Mindkét csapat játékosai játékba melegedtek, és csak a végén hiába vezetett 23:22-re a KRC, a kaposváriak a maguk javára fordították az eredményt.
Érdekesen alakult a második szett: a hírös város legénysége többször is ellépett négy-öt ponttal és 23:18-nál a fiúk talán azt hitték, zsebben van a játszma. Kalmárék szerencsére másképpen gondolták, és előbb zsinórban öt pontot szerezve egyenlítettek, majd 24:23 után újabb három pontot gyűjtöttek, és meg is született a második részsiker…
A térfélcsere után sem fulladt unalomba a hétvége rangadója: ezúttal a somogyiak léptek meg a szett derekán öt egységgel, és végül az alföldiek tudtak fordítani. 21:21 után már csak egy pontra futotta a Demetere-legények erejéből. Az előzmények ismeretében a negyedik játszma volt a legnyugodtabb: a Fino végig kézben tartotta az irányítást, és csak 20 pontot engedélyezett riválisának. Csapatunk 106 perc alatt harcolta ki az értékes, három pontot érő győzelmet, és ezzel megőrizte veretlenségét is.

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE 1:3 (-24, -24, 22, -20)
Kecskemét, 300 néző. V.: Adler, Tillmann.
Kecskemét: Amarildo 4, Krupánszki, Szabó M. 5, Pesti 25, Lopez 10, Gacs 12. Csere: Deák, Kara (liberók), Gönczi 11. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Kaposvár: Bozóki 16, Kalmár 4, Keen 7, Horváth K. 6, Nagy J. 7, Nagy P. 24. Csere: Pápai, Kss M. (liberók), Bögöly 4. Vezetőedző: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:13, 21:19. II. játszma: 6:8, 16:13, 21:16. III. játszma: 5:8, 11:16, 21:19. IV. játszma: 5:8, 14:16, 16:21.

Nagy taktikai csata, jó röplabda – így látták az edzők

Dávid Zoltán: – Ilyen mérkőzésre számítottam, azzal viszont nem számoltam, hogy az egyik legjobb játékosom meg fog sérülni melegítés közben, ez óriási hátrány volt a csapatnak. A másik, amivel nem számoltam, az a bírók teljesítménye, ami borzasztó, kritikán aluli volt. Ami a játékosaimat illeti, követtek el helyezkedési hibákat, és ez meg is bosszulta magát, de a rangadón nyújtott teljesítményükkel egyébként maximálisan elégedett vagyok.
Demeter György: – Az első és a második játszmában nagyon szoros, éles küzdelem folyt a pályán, szerencsével tudtunk csak fordítani, a harmadik játszma pedig ennek éppen az ellenkezője volt, amikor a Kecskemét tudott szerencsével fordítani. Taktikailag mind a két csapat nagyon jól felkészült az ellenfeléből, és jó röplabdát láthatott a szépszámú kecskeméti közönség.

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE statisztika

Hozzászólások