Kaposvár elmúlt évi magyar bajnokait és válogatott sportolóit köszöntötték a Városházán. A város versenyzõi 2016-ben is kitettek magukért, hiszen több mint tíz sportágban nyertek magyar bajnoki címeket. Az ünnepségen átadták az év utánpótláskorú sportolói díjakat is.

Az ifjúsági és sportbizottság elnöke, Pintér Rómeó köszöntõjében kiemelte: a hagyományosan rengeteg magyar bajnoki cím is jelzi, hogy érdemes Kaposváron a sportba fektetni, hiszen ezek a sikerek a jövõ generációjának fejlõdését szolgálják.
„Érdemes 5,7 milliárd forint értékben új sportcsarnokot építeni és ugyanennyit fordítani arra, hogy új tízpályás versenyuszodánk legyen. Érdemes felújítani jelenlegi meglévõ sportcsarnokunkat, korszerûsíteni az RG-csarnokot és fejleszteni az asztalitenisz csarnokot. Szintén ezért érdemes költségvetésünk csaknem négy százalékát a sport támogatására fordítani” – fogalmazott a tanácsnok.
A díjazottak között volt ezúttal is a Fino férfi röplabdacsapata: a Demeter-legénység 2016-os aranyérmével rekordbajnokká lépett elõ, hiszen a 17. elsõségnek köszönhetõen megelõzte az örök-rangsorban a Csepelt.
Szita Károly, Kaposvár polgármestere zárszavában kiemelte: reméli, hogy 2018-ban még több sportolót köszönthetnek majd a kimagasló eredményeik után, és még több példaképe lesz a városnak.

Hozzászólások