Május utolsó hétvégéjén újabb rangos, országos sportesemény házigazdája lesz Kaposvár: itt rendezik meg a Magyar Egyetemek és Fõiskolák Országos Bajnoksága (MEFOB) 2016. évi röplabda-döntõjét. A háromnapos eseményen négy nõi és négy férfi csapat vesz részt, és mindkét nem csatájában képviselteti magát a Kaposvári Egyetem együttese.

A Kaposvári Egyetem nem véletlenül pályázta meg, majd nyerte el a rendezés jogát: hosszú idõ után fordult elõ újra, hogy a nõk és a férfiak is elverekedték magukat a négyes döntõig. Ezekben az együttesekben csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik egyetemi-fõiskolai hallgatók, és nagy öröm, hogy a Fino bajnok és kupagyõztes csapatának és az 1. MCM-Diamant szintén élvonalbeli alakulatának több tagja is tanul az élsport mellett. A fiúcsapatot Bagics Balázs és Németh Ferenc neve fémjelzi, a hölgyeknél pedig szinte a teljes kezdõhatost olyan röplabdázók alkotják, akik alapemberei a Diamant NB I-es gárdájának. A program május 27-én este, a technikai értekezlettel és a sorsolással indul a Kaposvári Egyetemen, a résztvevõ csapatok pedig szombaton és vasárnap, körmérkõzéses lebonyolítási rendszerben döntik el a végsõ helyezések sorsát. A hölgyek a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában (szombaton és vasárnap egyaránt 9 órától), az urak pedig a kaposvári városi sportcsarnokban (szombaton 9 órától, vasárnap pedig 9.30 órától) lépnek majd pályára. Az elsõ napon négy-négy, vasárnap pedig két-két meccset láthatnak az érdeklõdõk. Az eredményhirdetés várhatóan 13 órakor kezdõdik a sportcsarnokban. A rendezvényt a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség, a Magyar Röplabda Szövetség és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egyaránt támogatja, a szervezési feladatokat pedig a Kaposvári Egyetem a Kaposvári Röplabda Akadémiával közösen végzi. Résztvevõ csapatok:

Férfiak: Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Debreceni Egyetem Nyugat-Magyarországi Egyetem Kaposvári Egyetem 

Nõk:Szent István Egyetem Pécsi Tudományegyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem Kaposvári Egyetem

 

Hozzászólások