Július 23-án, az ünnepélyes megnyitóval kezdõdött meg Gyõrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melynek programjában a röplabda is helyet kapott. Házigazdaként mindkét magyar válogatott ott lesz majd a mezõnyben. A fiúegyüttesben négy kaposvári sportember is szerepet kap: hárman játékosként, Demeter András pedig edzõként szeretné hozzátenni a részét a sikerhez.

„A felkészülés elég jól halad elõre, ahogy közeledünk az EYOF-hoz, annál jobban játszik a csapat, és bízom benne, hogy a nagyon várt eseményre már teljesen összeszokunk – mondta honlapunknak a magyar válogatott 17 esztendõs játékosa, Kiss Máté, aki a Fino Kaposvár SE tagjaként az idén felnõtt és junior magyar bajnoki címet is szerzett. – Magamtól a legjobb teljesítményemet várom, hiszen ez egy nagy lehetõség, hogy megmutassuk, mit tudunk. Természetesen hatalmas élmény lesz egy olimpián szerepelni. Remélem, minél elõrébb végzünk majd a csapattal.” A magyar fiúk az Európa-bajnok Csehországgal, Oroszországgal és Lengyelországgal kerültek egy négyesbe. A csoportmeccseket hétfõtõl szerdáig rendezik a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában, ahonnan az elsõ kettõ az elõdöntõbe jut, a harmadik és negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat. Egy napos szünetet követõen pénteken jönnek az elõdöntõk, szombaton pedig a helyosztók, azaz függetlenül az elért eredménytõl minden válogatott öt meccset vív. „Az oroszokkal és a lengyelekkel már játszottunk a tavaszi, szintén gyõri Európa-bajnokság csoportkörében, és úgy gondolom, ha jól játszunk, meg tudjuk õket szorongatni, sõt, a lengyeleket akár meg is verhetjük – folytatta a fiatal reménység. – A csehekkel már sokszor játszottunk a MEVZA keretein belül, le is gyõztük õket, úgyhogy most is meglephetjük ezt az együttest. Bízom benne, hogy szetteket, esetleg meccseket nyerünk majd ebben az erõs mezõnyben.” „Egy hosszú, de jó hangulatú felkészülésen van túl a csapat – folytatta Máté klubtársa, Szabó Barna. – Szerencsére volt idõnk együtt sokat edzeni, így én úgy érzem, hogy minden körülmény adott egy szép eredmény eléréséhez az EYOF-on. Mindkét csoportban kemény ellenfelek vannak, akikkel a korábbiakban több-kevesebb sikerrel zártuk mérkõzéseinket. Ettõl függetlenül én erõs és színvonalas játékra számítok. Természetesen szeretnénk meccseket nyerni, de a legfontosabb, hogy emelt fõvel tudjuk elhagyni a pályát.” „Egy 4 hetes etapon vagyunk túl, aminek már az elején látszott, hogy mindenki mennyire várja ezt a nagy megmérettetést – tette hozzá Szabó Bence, aki ugyancsak remek szezont zárt a kaposvári felnõtt csapat és az akadémia tagjaként. – Természetesen a sok edzés mellett a vezetõség biztosított pihenésre, regenerálódásra is idõt. Úgy gondolom, mindenki megpróbált a lehetõ legjobb módon felkészülni az Európai Ifjúsági Olimpiára, és szeretnénk kamatoztatni ezt a sok belefektetett energiát. Lehetõséget kapva szeretnék 100%-ot nyújtani valamennyi meccsen!”

A magyar fiúcsapat csoportmeccsei Július 24. 16:30 Magyarország – Oroszország Július 25. 16:30 Magyarország – Csehország Július 26. 16:30 Magyarország – Lengyelország

Hozzászólások