Demeter György lett a magyar férfi röplabda válogatott szövetségi kapitánya. A kaposvári sikeredzõ 2007 után veszi át újra nemzeti együttes irányítását, és hétfõn már el is kezdi a munkát a játékosokkal a kecskeméti edzõtáborban. A szakember azért vállalta el a felkérést, mert úgy tûnik, hogy végre újra biztosítani tudják az eredményes munka technikai és anyagi feltételeit. A magyar válogatott májusban világbajnoki selejtezõn szerepel Szlovéniában, júniustól pedig az Euroliga küzdelmeiben várnak rá nehéz mérkõzések.

A kaposvári röplabdázás sikerkovácsa 2001 és 2007 között már betöltötte a szövetségi kapitányi tisztet, és õ volt az utolsó, aki a nemzeti együttessel részt vehetett az Európa-bajnokságon – tizenkét évvel ezelõtt. Demeter György két éve tért haza Törökországból, és másfél éve kérték fel újra a válogatott edzõjének. Az elmúlt idõszak eseményei után úgy tûnik: immár érdemes belevágni a munkába.
„Januárban arról volt szó, hogy ebben az évben mindent megtesz a szövetség, hogy a játékosok megfelelõ körülmények között tudjanak készülni. Ami nem jelent extra dolgot, de megfelelõ méretû csarnokot, megfelelõ felszerelést igen,és hogy legyen gyúró, illetve legyen megfelelõ számú elõkészületi mérkõzés a világbajnoki és az Európa-bajnoki selejtezõk elõtt” – mondta Demeter György.
Válogatottunk Kecskeméten kezdi meg a felkészülést, és három hét közös munka után a szlovéniai világbajnoki selejtezõtornán lép pályára, a házigazdák, az izraeliek és a moldávok ellen, a továbbjutás reményében. Júniustól újabb komoly mérkõzések következnek a programban: a mieink a csehek, a spanyolok és a montenegróiak társaságában szerepelnek majd az Euroligában.
Demeter György januárban 27 játékosból álló listát állított össze, amit végül tizenhatosra szûkített. A mester természetesen ezúttal is számít a bajnok és kupagyõztes Fino játékosaira. A 16-os keretben öt kaposvári, Kovács Zoltán, Gergye Roland, Dávid Csanád, Dömötör Lajos és Magyar Bálint kapott helyet, Deák Márk és Juhász Péter pedig tartalék.
„A csapat gerincét a külföldön játszók alkotják. Itt már a fiatalabbakra kell gondolni, nem azokra, akik az elõzõ válogatottam idején szerepeltek. Természetesen õk is segítenek még, amiben tudnak, de már nem rájuk épül a válogatott” – tette hozzá a szakember.
A régi-új szövetségi kapitány, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia elnök-asszonya, Horváth Éva a Kapos Televízió Tiszta beszéd címû mûsorának vendége volt. A beszélgetést május 9-én 20 óra 30 perckor láthatják majd.

Hozzászólások