Április 1. és 3. között Németországban vesz részt Európa-bajnoki selejtezõn a magyar férfi U20-as röplabda válogatott. A Kaposvári Röplabda Akadémia fiú szakosztályának vezetõje, Zarka Péter által vezetett csapat szerdán kezdi meg a felkészülést a megmérettetésre. A fiúk Kaposváron készülnek majd egészen péntekig, amikor egy olaszországi tornára utaznak majd Pordenonéba. A keretben a szakmai stáb kaposvári tagjain kívül két tehetséges Fino-játékos is helyet kapott.

A mieink a Cornacchia nemzetközi röplabda tornán vesznek részt, ahol hét mérkõzést is játszanak, többek között az orosz korosztályos válogatottal, illetve a Belluno, a Bibione Mare és a Fano olasz csapatokkal. A tornát követõen Húsvét hétfõn érkeznek majd vissza Magyarországra, ahol csütörtökig a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében edzenek, majd ekkor indulnak Frankfurtba, az Európa-bajnoki selejtezõk helyszínére.
A tizenkét fõs különítmény gerincét, egészen pontosan a felét a juniorbajnokság alapszakaszát megnyerõ Dunaferr adja. Rajtuk kívül három kecskeméti, két kaposvári és egy szolnoki röplabdázó került be Zarka Péter szûkített keretébe, akinek munkáját Kovács Balázs másodedzõ, Ollé Krisztián gyúró és Demeter András statisztikus segíti.
Válogatottunk április 1-én, pénteken a házigazdákkal, 2-án Lengyelországgal, a vasárnapi záró napon pedig Dániával meccsel majd az elsõ két helyért, amely továbbjutást ér. Csapatunk április 4-én, hétfõn ér majd haza, s ezt követõen folytatódhat a férfi NB I rájátszása.

A magyar válogatott kerete:
1 Guzmics Richárd (feladó, Dunaferr)
2 Szabó Péter (liberó, Dunaferr)
3 Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár)
4 Kun Benedek (ütõ, Dunaferr)
5 Kholmann Norbert (center, Dunaferr)
6 Kiss Marcell (center, Dunaferr)
7 Kalmár Ákos (átló, Dunaferr)
8 Pesti Marcell (átló, Kecskemét)
9 Bögöly Gábor (ütõ, Fino Kaposvár)
10 Szabó Márton (center, Kecskemét)
11 Horváth Kristóf (ütõ, Kecskemét)
13 Gönczi Imre (átló, Szolnoki Fõiskola RKSI)

(forrás: hunvolley.hu)

Hozzászólások