73 perces csatában nyert rangadót a Fino férfi röplabdacsapata Kazincbarcikán. A rekordbajnok kaposváriak az alapszakasz egyik legfontosabb rangadóján végéig kézben tartották az irányítást, és harcos, okos játékkal gyõztek 3:0 arányban.

Sokan felkapták a fejüket, amikor megtudták, hogy a címvédõ kaposvári férfi röplabdacsapat vereséggel kezdte az új évadot Dunaújvárosban. A fiatal Dunaferr 3:2-re gyõzte le a nyári szünetben alaposan átalakult somogyiakat, akikre a Pécs elleni hazai diadal után újabb nehéz idegenbeli fellépés várt. A trónkövetelõ Kazincbarcika a néhány hete átadott új városi sportcsarnokban látta vendégül egyik legnagyobb riválisát, és a borsodiak valószínûleg abban bíztak, hogy a szeptemberi felkészülési tornán aratott két sikert követõen tétmeccsen is megverhetik Demeter György legénységét.

Péntek este aztán újra kiderült: egy jó csapat az igazán fontos mérkõzésre idõzíti a legjobb formáját… A Fino már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, és állandósította 5-6 pontos elõnyét. A Vegyész a hajrában ugyan felzárkózott, de végül csak 22 pontig jutott. Mint utóbb kiderült, ez a játszma volt a legszorosabb a három közül. A 17 hazai elsõségükkel rekordbajnoknak számító kaposváriak a megbeszélt taktika szerint, végig harcosan röplabdáztak, így hatalmas fölénnyel húzták be a második és a harmadik szettet. A vendégek sok labdát kivédekeztek, támadásban pedig a kulcsjátékosok kiegyensúlyozottan teljesítettek. A túloldalon gyengén muzsikált a két szerb idegenlégiós, ketten együtt mindössze hat pontot gyûjtöttek.

„Nem erre számítottunk – mondta a lefújás után a Vegyész RC vezetõedzõje, Toma Sándor. – Ellenfelünk fegyelmezetten játszott, mi viszont görcsösen, sok hibával, így nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Sokat kivettek belõlünk az elmúlt napok mérkõzései, de bízom benne, hogy a srácok kipihenik magukat, és visszatalálunk a helyes útra.”

„Fontos gyõzelmet arattunk, de jól tudjuk, hogy ez csak a bajnoki alapszakasz egyik mérkõzése volt – fogalmazott a Fino mestere, Demeter György. – Kielemeztük, mire számíthatunk, és a fiúk betartották a megbeszélteket. A tanulság az, hogy így kell harcolni minden mérkõzésen, és akkor nem érhet bennünket meglepetés.”
A kaposváriak szombaton 17 órától Debrecenben folytatják bajnoki szereplésüket.

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE 0-3 (-22.-15, -14)
Kazincbarcika, 300 nézõ. V.: Bátkai-Katona, Ujházi.
Vegyész: Kecskeméti 1, Janujovic 3, Juhász P. 9, Árva 15, Borovicanin 3, Banai 5. Csere: Dudás (libero), Budai, Surányi, Toronyai 1. Vezetõedzõ: Toma Sándor.
Fino: Bozóki 13, Nagy J. 9, Keen 3, Dávid Z. 14, Vajda 3, Bögöly 11. Csere: Deák (libero). Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 10:16, 17:21. II. játszma: 5:8, 10:16, 11:21. III. játszma: 5:8, 13:16, 14:21.

Hozzászólások