A Kaposvári Röplabda Akadémia újabb reménysége mutatkozott be a felnõtt NB I-ben a Fino legutóbbi bajnoki mérkõzésén. A Dunaferr ellen 3:0 arányban megnyert találkozó harmadik játszmájában lépett pályára Keen Cameron, aki a feladó posztján kapott lehetõséget Demeter György vezetõedzõtõl. A 17 éves reménység csapattársával, Bögöly Gáborral együtt január elején részt vett a magyar ifjúsági válogatott moszkvai Európa-bajnoki selejtezõ tornáján.

Öt éve röplabdázom, három éve vagyok válogatott. Eddigi eredményeim közül a diákolimpiai és a gyermek magyar bajnoki címet szeretném kiemelni. Január elején pedig Moszkvában voltunk az U19-es válogatottal, és a csapat szerintem nagyon jól teljesített az EB-selejtezõn.
Örülök neki, hogy sok játéklehetõséget kaptam az edzõmtõl, Zarka Pétertõl.

Az elmúlt hétvégén a pályafutásod újabb komoly állomásához érkeztél…

Amikor a Dunaferr elleni hazai mérkõzés harmadik játszmájában Gyuri bácsi szólt, hogy készüljek, nagyon meglepõdtem és egyben nagyon örültem is annak, hogy pályára léphetek. Jó érzés volt bemutatkozni a felnõtt NB I-ben. Lassan két éve játszom feladó poszton, és Magyar Bálintot váltva állhattam be a csapatba.

Hogyan tovább, milyen célokat fogalmaztál meg magadnak?

A legközelebbi cél most a diákolimpiai döntõ: nagyon szeretnék ott egy jó eredményt elérni a társaimmal, a Munkácsy gimnázium színeiben. Szeretném, ha a Fino junior és a Röplabda Akadémia ifjúsági együttese is jól szerepelne a korosztályos országos döntõkön. A nagy álmom az, hogy egyszer a felnõtt csapat meghatározó játékosa legyek.

Úgy tudjuk, a családban elég népszerû a röplabda…

Igen, a testvérem is ezt a sportot ûzi, a Kaposvári Röplabda Akadémia leány serdülõ és ifjúsági csapatát erõsíti.

Hozzászólások