Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012-ben Kaposvár – Kecskemét döntõt rendeznek a férfi röplabda-bajnokságban. A Fino legénysége a Kazincbarcikát, a Kalo-Méh gárdája pedig a Dágot verte meg az elõdöntõben három alkalommal. A finálé csak április 21-én kezdõdik, így a csapatoknak újra erõt kell gyûjteniük és formába kell lendülniük…

– Az elõdöntõ- párharc utolsó mérkõzése a szombati, második találkozóhoz hasonlított: az elején még szoros volt a küzdelem, és ahogy közeledtünk a vége felé, úgy nõtt a két csapat közti különbség – összegezte a látottakat a Fino sikerkovácsa, Demeter György. – Azért volt nehéz mérkõzés, mert a Barcikának igazából nem volt vesztenivalója. Fontos volt, hogy jól nyissunk, és ezzel nyomást gyakoroljunk a borsodiakra, és megpróbáltunk végig megfelelõen összpontosítani. Örülök neki, hogy veretlenül jutottunk el a döntõig. Összességében komoly csatára késztetett minket a borsodi együttes, sok sikert kívánok neki a folytatásban.
– Most pedig egy újabb hosszú szünet következik…

– Fogalmazzunk úgy: szokatlan edzõi feladat, hogy az elõdöntõ elõtti két és fél hét szünetet követõen most több, mint három hétig megint csak nem játszunk tétmérkõzést. Vannak olyan játékosok, akiknek abszolút nem használ, ha leállnak, és igen nehéz újra formába lendülniük. Emiatt valamilyen szinten zsákbamacska lesz majd a finálé, hiszen nem tudjuk, mi sül ki ebbõl a helyzetbõl. Indokolatlannak tartom a rájátszás egyes szakaszai közötti hosszú szüneteket.

– Ráadásul a keret három tagja nem készülhet majd együtt a többiekkel.

– Az ifjúsági válogatott játékosaink, Gergye Roalnd, Bozóki Bence és Vajda Tamás, három hétre elmennek edzõtáborozni, illetve Európa-bajnoki selejtezõt játszani. Gergye és Bozóki nélkül igazán hasznos edzõmérkõzést sem tudunk játszani, hiszen nem úgy állnánk fel, ahogy majd a döntõt szeretnénk megvívni.

– Ettõl függetlenül terveznek felkészülési mérkõzést?

– Az ifjúsági válogatott sikeres felkészülését szeretnénk segíteni azzal, hogy a jövõ szerdán edzõmérkõzést játszunk velünk Izsákon. Emellett elképzelhetõ, hogy hazai környezetben lesz egy vagy két nemzetközi találkozónk.

– Végül pedig még egy aktualitás: a hírek szerint felkérték a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjára. Hol tart az ügy?

– Én azt kértem a szövetségtõl, hogy egy hároméves koncepciót dolgozzanak ki, amelyben szerepel, hogy mit tudnak vállalni, hol tudják versenyezetni a válogatottat, illetve konkrétan hol fog felkészülni a csapat. Ha ez elkészül, megnézem, és ezután tudom csak eldönteni, hogy vállalom-e a felkérést. Csak akkor érdemes belevágni a munkába, ha van értelme.

Hozzászólások