Klubtörténet

DICSŐ MÚLTUNK – KÉT ÉVTIZED SIKEREIRŐL RÖVIDEN

1992-1994
A kaposvári férfi röplabdacsapat az 1991-es ezüstérem után 1992-ben nyert először magyar bajnoki címet. A nagyszerű teljesítményt 1993-ban és 1994-ben is sikerült megismételni. Ezek voltak az aranykönyv első fejezetei…

1995-1996
Az aranyos évek után némi visszaesés következett, de a csapat megőrizte a helyét a honi élvonalban, illetve évről évre belekóstolhatott a nemzetközi mezőnybe is.

1997
Az 1997 nyaráig Balatel SE néven szereplő kaposvári férfi röplabdacsapat három éves szünet után hódította vissza előbb a Magyar Kupa-elsőséget, majd a bajnoki címet. A nagyszerűen sikerült évad után a klubvezetés augusztusban, a fővárosban jelentette be, hogy nevet változtat a klub. A csapat névadója az akkor még Pini néven működő olasz húsipari cég lett.

1998
Egy évvel később Magyar Kupa-győzelemmel és bajnoki ezüstéremmel fejezte be a szezont a Pini-Kaposvár csapata. Összességében jó évet zárt az egyesület, hiszen az összes korosztályos együttes bejutott az országos döntőbe, a felnőtt válogatott gerincét pedig továbbra is a fiúk alkották.

1999
1999 a siker éve volt, hiszen a bajnoki címet és a Magyar Kupát is sikerült elhódítani. Ez volt az egyesület ötödik magyar bajnoki címe és ötödik kupagyőzelme, a siker tiszteletére egy riportkönyv is megjelent az együttesről, Ötödször a csúcson címmel.

2000
2000-ben Nyíregyházán lett hatodszor bajnok a Pini Kaposvár SE férfi röplabdacsapata. A címvédő somogyi együttes a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén 3-2 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A fiúk ezek után a kupaelsőséget is megvédték.

2001
A csapat az új évadot immár Kométa néven kezdte meg, és hetedszer is bajnok lett. A címvédő az utóbbi évek legemlékezetesebb döntőjében kerekedett felül a Dunaferr együttesén: a Duna-partiak már 2-0-ra vezettek a három győzelemig tartó párharcban, innen fordítottak a mieink. Az aranyérem sorsáról az ötödik mérkőzés döntött, és Demeter György tanítványai 1600 néző előtt 3:1 arányban bizonyultak jobbnak.
Közben a válogatott a kaposváriak vezérletével kijutott az Európa-bajnokságra. A görögöket telt ház előtt vertük meg a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

2002
Az egyesület felemás évadot zárt 2002-ben: a nemzetközi porondon bravúrok sorozatát érte el, ismét elnyerte a Magyar Kupát, a hazai bajnokságban viszont nem sikerült zsinórban hatodszor is a döntőbe jutni.
A kubai, orosz és kínai légióssal felálló kaposvári együttes az Élcsapatok Kupájában csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe. A csoportkörben spanyol, ukrán és svájci csapatot előzött meg, a folytatásban viszont megállította a későbbi győztes belga Roeselare.

2003
Elégedett volt a klubvezetés a Kométa Kaposvár férfi röplabdázóinak eredményeivel: az együttes ismét megnyerte a kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmes lett. Véget ért egy fejezet: a sikeredző, Demeter György több mint egy évtizedes munka után elköszönt. A szakembert a horvát Marko Jazvics váltotta.

2004
Nyolc év után először nem nyert aranyérmet a bajnokságban vagy a kupában a Kométa Kaposvár extraligás férfi röplabdacsapata. A névadó Kométa ’99 Kft ennek ellenére kinyilvánította, hogy továbbra is főszponzor lesz, és a város is kiemelten támogatja ezután is minden idők legeredményesebb kaposvári gárdáját.

2005
Megszületett a kaposvári férfi röplabdasport nyolcadik magyar bajnoki címe. Az újabb nagy sikerre négy évet kellett várni, a fiúk végső diadala azonban ezúttal inkább bravúr volt, mint a papírforma érvényesítése. A somogyi együttes a címvédő és hosszú ideig veretlen Kazincbarcika ellen ragyogó játékkal szerezte meg az első helyet. Az utolsó mérkőzés eredménye telt háznyi közönség előtt – a párharc végeredményéhez hasonlóan – 3-1 lett.

2006
A Kométa Kaposvár SE – a kispadon Mészáros Péterrel – emlékezetes nagy bravúrt ért el, amikor Kazincbarcikán vert helyzetből megnyerte a kupát.
A bajnokságban viszont abban az évben a Vegyész volt a jobb. A nyáron a korábbi világválogatott Kántor Sándor hazatért, és három éves szerződést kötött a klubbal.

2007
Teljes siker: a Kométa bronzéremmel zárta a Közép-európai Ligát, bajnokságban és a kupában pedig imponáló fölénnyel szerezte meg az első helyet.

2008
Egy évvel később az együttes a magyar bajnokságban és a kupában hozta a kötelezőt, nemzetközi szinten viszont elmaradt a várakozástól.

2009
A csapat ezúttal is mindent vitt: a bajnokságban és a kupában is sikerült megőrizni az elsőséget. A rivális Kecskemét csak a szolnoki kupadöntőben okozott néhány kellemetlen percet a somogyiaknak. A nemzetközi porondon is sikerült jobban teljesíteni, a kaposvári közönség több izgalmas mérkőzést láthatott. A keretben szlovák, argentin és brazil játékos is helyet kapott. A klub utánpótlása is kitett magáért, bizonyította, hogy a fiatalokra is lehet számítani.

2010
Újabb város iratkozott fel a kaposvári férfi röplabdázás dicsőséges listájára: a fiúk még soha nem ünnepelhettek bajnoki címet Kecskeméten. Az is először fordult elő a klub történetében, hogy a társaság zsinórban négyszer hódította el az elsőséget.
A kaposváriak az elmúlt három évben hazai pályán ünnepelhették meg bajnoki címüket, a tizenkettedik elsőséget viszont Kecskeméten szerezték meg. Az aranycsapat tagjait a szurkolók is köszöntötték, és mindenki jól tudta, hogy egy nehéz szezont zárt le az együttes a dupla diadallal. A Magyar Kupa-elsőség után tehát a bajnoki cím is összejött – a Kecskemét ellen, a hírös városban.

2011
Ismét magyar bajnoki címet ünnepelhet a kaposvári röplabdasport! A 2010 ősze óta Fino néven szereplő együttes a bajnoki döntő harmadik mérkőzését is megnyerte a Kalo-Méh Kecskemét ellen, így magabiztosan szerezte meg története 13. aranyérmét. A finálé utolsó összecsapása egyértelmű volt: a somogyiak nem adtak esélyt ellenfelüknek. A társaság a Magyar Kupát is elhódította a 40 esztendős Kántor Sándor vezérletével.

Városi Sportcsarnok

Cím: 7400 Kaposvár, Arany J. u. 97.
Telefon: 82/527-690
Fax: 82/527-691
Honlap: http://www.kapos-sport.hu

 GoogleMapshttps://www.google.com/maps/@46.3696947,17.7927725,17z

GPS: 46.3696947,17.7927725

Impresszum

Tulajdonos és üzemeltető:

Kaposvári Röplabda SE
7400 Kaposvár, Izzó utca 9.

Alapítási év: 1953 (Kaposvári Dózsa)
A klub színe: kék-sárga
Honlap: http://www.kaposvarvolley.hu
E-mail: info@kaposvarvolley.hu
Postacím: 7400 Kaposvár, Izzó utca 9.

Elnökség:

EGYED László (elnök)
Fino-Food Kft., ügyvezető igazgató

Dr. BORBÉLY Csaba (elnökségi tag)
Kaposvári Egyetem, tanszékvezető, egyetemi docens

GERGYE István (elnökségi tag)
Global Human Center, igazgató

LASZCZIK Iván (elnökségi tag)
Éh-Szer Kft., területi vállalkozási főmérnök

GEIGER András (szakmai koordinátor)
Geiger Útép Kft.

Tárhelyünk és domain nevünk fenntartásáért az E.N.S. Zrt. (Registrar) felel
1106 Budapest, Fehér út 10. White Office 21. ép II.em.
Telefon: +36 20 2220011
Telefax: +36 1 9991750
web: http://www.mobicom.hu/

A weboldalt üzemelteti:
Dani József

Adatkezelési tájékoztató: kaposvarvolley.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

Üzenet a Klubnak

*A mezők kitöltése kötelező