DICSŐ MÚLTUNK – KÉT ÉVTIZED SIKEREIRŐL RÖVIDEN

1992-1994
A kaposvári férfi röplabdacsapat az 1991-es ezüstérem után 1992-ben nyert először magyar bajnoki címet. A nagyszerű teljesítményt 1993-ban és 1994-ben is sikerült megismételni. Ezek voltak az aranykönyv első fejezetei…

1995-1996
Az aranyos évek után némi visszaesés következett, de a csapat megőrizte a helyét a honi élvonalban, illetve évről évre belekóstolhatott a nemzetközi mezőnybe is.

1997
Az 1997 nyaráig Balatel SE néven szereplő kaposvári férfi röplabdacsapat három éves szünet után hódította vissza előbb a Magyar Kupa-elsőséget, majd a bajnoki címet. A nagyszerűen sikerült évad után a klubvezetés augusztusban, a fővárosban jelentette be, hogy nevet változtat a klub. A csapat névadója az akkor még Pini néven működő olasz húsipari cég lett.

1998
Egy évvel később Magyar Kupa-győzelemmel és bajnoki ezüstéremmel fejezte be a szezont a Pini-Kaposvár csapata. Összességében jó évet zárt az egyesület, hiszen az összes korosztályos együttes bejutott az országos döntőbe, a felnőtt válogatott gerincét pedig továbbra is a fiúk alkották.

1999
1999 a siker éve volt, hiszen a bajnoki címet és a Magyar Kupát is sikerült elhódítani. Ez volt az egyesület ötödik magyar bajnoki címe és ötödik kupagyőzelme, a siker tiszteletére egy riportkönyv is megjelent az együttesről, Ötödször a csúcson címmel.

2000
2000-ben Nyíregyházán lett hatodszor bajnok a Pini Kaposvár SE férfi röplabdacsapata. A címvédő somogyi együttes a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén 3-2 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A fiúk ezek után a kupaelsőséget is megvédték.

2001
A csapat az új évadot immár Kométa néven kezdte meg, és hetedszer is bajnok lett. A címvédő az utóbbi évek legemlékezetesebb döntőjében kerekedett felül a Dunaferr együttesén: a Duna-partiak már 2-0-ra vezettek a három győzelemig tartó párharcban, innen fordítottak a mieink. Az aranyérem sorsáról az ötödik mérkőzés döntött, és Demeter György tanítványai 1600 néző előtt 3:1 arányban bizonyultak jobbnak.
Közben a válogatott a kaposváriak vezérletével kijutott az Európa-bajnokságra. A görögöket telt ház előtt vertük meg a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában.

2002
Az egyesület felemás évadot zárt 2002-ben: a nemzetközi porondon bravúrok sorozatát érte el, ismét elnyerte a Magyar Kupát, a hazai bajnokságban viszont nem sikerült zsinórban hatodszor is a döntőbe jutni.
A kubai, orosz és kínai légióssal felálló kaposvári együttes az Élcsapatok Kupájában csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe. A csoportkörben spanyol, ukrán és svájci csapatot előzött meg, a folytatásban viszont megállította a későbbi győztes belga Roeselare.

2003
Elégedett volt a klubvezetés a Kométa Kaposvár férfi röplabdázóinak eredményeivel: az együttes ismét megnyerte a kupát, a bajnokságban pedig ezüstérmes lett. Véget ért egy fejezet: a sikeredző, Demeter György több mint egy évtizedes munka után elköszönt. A szakembert a horvát Marko Jazvics váltotta.

2004
Nyolc év után először nem nyert aranyérmet a bajnokságban vagy a kupában a Kométa Kaposvár extraligás férfi röplabdacsapata. A névadó Kométa ’99 Kft ennek ellenére kinyilvánította, hogy továbbra is főszponzor lesz, és a város is kiemelten támogatja ezután is minden idők legeredményesebb kaposvári gárdáját.

2005
Megszületett a kaposvári férfi röplabdasport nyolcadik magyar bajnoki címe. Az újabb nagy sikerre négy évet kellett várni, a fiúk végső diadala azonban ezúttal inkább bravúr volt, mint a papírforma érvényesítése. A somogyi együttes a címvédő és hosszú ideig veretlen Kazincbarcika ellen ragyogó játékkal szerezte meg az első helyet. Az utolsó mérkőzés eredménye telt háznyi közönség előtt – a párharc végeredményéhez hasonlóan – 3-1 lett.

2006
A Kométa Kaposvár SE – a kispadon Mészáros Péterrel – emlékezetes nagy bravúrt ért el, amikor Kazincbarcikán vert helyzetből megnyerte a kupát.
A bajnokságban viszont abban az évben a Vegyész volt a jobb. A nyáron a korábbi világválogatott Kántor Sándor hazatért, és három éves szerződést kötött a klubbal.

2007
Teljes siker: a Kométa bronzéremmel zárta a Közép-európai Ligát, bajnokságban és a kupában pedig imponáló fölénnyel szerezte meg az első helyet.

2008
Egy évvel később az együttes a magyar bajnokságban és a kupában hozta a kötelezőt, nemzetközi szinten viszont elmaradt a várakozástól.

2009
A csapat ezúttal is mindent vitt: a bajnokságban és a kupában is sikerült megőrizni az elsőséget. A rivális Kecskemét csak a szolnoki kupadöntőben okozott néhány kellemetlen percet a somogyiaknak. A nemzetközi porondon is sikerült jobban teljesíteni, a kaposvári közönség több izgalmas mérkőzést láthatott. A keretben szlovák, argentin és brazil játékos is helyet kapott. A klub utánpótlása is kitett magáért, bizonyította, hogy a fiatalokra is lehet számítani.

2010
Újabb város iratkozott fel a kaposvári férfi röplabdázás dicsőséges listájára: a fiúk még soha nem ünnepelhettek bajnoki címet Kecskeméten. Az is először fordult elő a klub történetében, hogy a társaság zsinórban négyszer hódította el az elsőséget.
A kaposváriak az elmúlt három évben hazai pályán ünnepelhették meg bajnoki címüket, a tizenkettedik elsőséget viszont Kecskeméten szerezték meg. Az aranycsapat tagjait a szurkolók is köszöntötték, és mindenki jól tudta, hogy egy nehéz szezont zárt le az együttes a dupla diadallal. A Magyar Kupa-elsőség után tehát a bajnoki cím is összejött – a Kecskemét ellen, a hírös városban.

2011
Ismét magyar bajnoki címet ünnepelhet a kaposvári röplabdasport! A 2010 ősze óta Fino néven szereplő együttes a bajnoki döntő harmadik mérkőzését is megnyerte a Kalo-Méh Kecskemét ellen, így magabiztosan szerezte meg története 13. aranyérmét. A finálé utolsó összecsapása egyértelmű volt: a somogyiak nem adtak esélyt ellenfelüknek. A társaság a Magyar Kupát is elhódította a 40 esztendős Kántor Sándor vezérletével.