Újabb sikeres szezont zárt a kaposvári férfi röplabdacsapat. A Fino legénysége elõbb a Magyar Kupában, majd a bajnokságban is megvédte elsõségét, és a korábbiakhoz hasonlóan végig megõrizte a veretlenségét. Az együttes sokat tanult a Közép-európai Liga szereplésbõl, és a két aranyéremhez hozzá tette a részét a rutinos mag, valamint a sok tehetséges fiatal is.

Nem várt izgalmakat hozott a férfi röplabda bajnoki döntõ utolsó mérkõzése. A Fino a jó kezdés ellenére is csak nehezen, 3:1 arányban verte meg a Kecskemétet a városi sportcsarnokban.
„Összezavart minket a Kecskemét, mi pedig elhittük, hogy miénk a meccs – mondta a válogatott center, Kovács Zoltán. – Ez lett belõle, de legalább izgalmas volt ez a meccs… Mondtam a srácoknak a pályán, hogy ebbõl 3-2-es meccs lesz, ha így folytatjuk, és utazhatunk majd Kecskemétre. A döntõ második mérkõzésén nem ment a nyitás, a harmadik találkozón pedig támadásban nem voltam a csúcson, így valamit kellett tenni, hogy segítsek a többieknek. Nagyon koncentráltam, amikor nyitni mentem, összejött, örültem ennek a sorozatnak a negyedik szett végén. Végül sikerült fordítani, és megnyerni a meccset.”
Az újabb kaposvári siker egyik titka az volt, hogy Demeter György vezetõedzõ megtalálta az összhangot a rutinos játékosok és a tehetséges fiatalok között.
„Számomra a Kaposváron töltött éveim közül ez volt a legjobb, most örültem a legjobban a kupagyõzelemnek és a bajnoki címnek – folytatta Kovács. – Sokat fejlõdtem Gyuri bácsi keze alatt; jó döntés volt, hogy visszajöttem, azt pedig majd meglátjuk, mi lesz, hogy alakul a jövõm.”.
A Fino játékosai az újabb sikeres év után pihenõre térhetnek, a válogatott tagjaira viszont még komoly feladatok várnak az elõttünk álló hetekben.

Hozzászólások