Fél lábbal már a négy közé jutott a Magyar Kupában a Fino férfi röplabdacsapata. A címvédõ kaposváriak a negyeddöntõ elsõ mérkõzésén Kazincbarcikán léptek pályára, és 3:0 arányban gyõztek. A somogyiak sok hibával kezdtek, majd feljavult ajátékuk, ami megalapozta a magabiztos sikert. A visszavágót a jövõ szerdán játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban.

A hosszú utazást követõen sok hibával kezdett a somogyi együttes. A vasárnapi pécsi bajnoki összecsapáson némi meglepetésre alulmaradó hazaiak rövid idõ alatt 3-0-ra elhúztak, és Demeter György máris kénytelen volt idõt kérni. A Fino csak 8-4 után szedte össze magát, és megkezdte a felzárkózást. A kaposváriak 12-12-nél érték utol ellenfelüket. A folytatásban felváltva estek a pontok, mindkét csapat játékosai bátran bombázták egymás térfelét. A második technikai szünetben 16-14-re vezetett a Fino, és a fiúk már engedték ki a kezükbõl a szettet. Végül Toronyai rossz nyitása zárta az elsõ szakaszt, amely 25 percig tartott, és 25-22-es eredménnyel ért véget.A térfélcsere után hamar megléptek néhány ponttal a kaposváriak. A Vegyész RC játékosai egy pillanatig sem adták fel, így szoros, izgalmas csata bontakozott ki a pályán. A játszma derekán a házigazda 17-16-ra még vezetett, de a Fino ismét a maga javára fordította az eredményt.

A harmadik szett is vendégpontokkal indult, ami megadta az alaphangot a folytatáshoz. Ekkor már egyértelmûen a Demeter-legénység irányította a játékot, és végül teljesen megérdemelten született meg a címvédõ gyõzelme. A szettet 25:14 arányban, a találkozót pedig 3-0-ra nyerte a kaposvári csapat.

A visszavágót január 16-án, szerdán, 18 órától játsszák a somogyi megyeszékhelyen, és a versenykiírásnak köszönhetõen a Fino legénységének mindenképpen nyernie kell a továbbjutáshoz. Ha bármilyen arányban felülkerekedne a Vegyész (amire, valljuk meg, igen kicsi az esély…), aranyszett döntene a négy közé jutásról.Dudás András: – A nyitás és a nyitásfogadás döntött a vendégek javára. A következõ mérkõzéseken is arra a hozzáállásra számítok, mint ezúttal az elsõ és a második szettben.
Demeter György: – Nagyon nehezen lendültünk bele, sok hibával kezdtünk, de utána magabiztosak voltunk, és idõnként könnyed játékkal nyertünk.Férfi Magyar Kupa, negyeddöntõ, elsõ mérkõzés

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino KaposvárSE 0-3 (-22, -21, -14)

Kazincbarcika, 200 nézõ. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Vegyész RC: Gulyás, Csizmadia, Toronyai, Bokor, Kovács Z., Árva. Csere: Dudás T. (libero), Balázs, Orosz, Szabó M., Germuska. Vezetõedzõ: Dudás András.

Fino: ifj. Laszczik, Geiger, Kovács Z., Dávid Cs., Gergye, Juhász P. Csere: Dömötör és Deák (libero), Magyar B., Bozóki. Vezetõedzõ: Demeter György.

Hozzászólások