Március elsõ hétvégéjén, Gödöllõn rendezik a röplabda Magyar Kupa négyes döntõit. A férfiaknál Fino Kaposvár-Dág és Kecskemét-MAFC elõdöntõkkel indul a program pénteken délután. A mieink 16.30 órakor lépnek pályára, ezt követi 19 órától a másik találkozó. A finálé vasárnap 13 órakor indul. A Fino legénysége a címvédés reményében utazik el a tornára. Az alábbiakban riválisaink esélylatolgatását olvashatják a hunvolley.hu portál jóvoltából.

Szauter Péter (Dág, játékos):

“Sajnáljuk, hogy ilyen kiemeléses rendszerben zajlott a kupadöntõ sorsolása. Nem tartjuk fair-nek, hogy a bajnokság állása alapján a négyes döntõben elõnyhöz juttatnak csapatokat a sorsolás által. Ha már kiemelték a bajnokság elsõ két csapatát, akkor a másik két csapatot is rangsorolni kellett volna a bajnokság állása alapján, így az elsõnek a negyedikkel, a másodiknak pedig a harmadikkal kellene játszania, ha valóban irányított kiemelésrõl beszélünk. Az sem túl szerencsés, hogy hétköznap játsszuk az elõdöntõket, mivel mi egy amatõr csapat vagyunk, a legtöbb játékos dolgozik a röplabda mellett, így meghatározó emberek eshetnek ki a keretbõl, ha éppen aznapra nem tudnak szabadságot kivenni. És azt sem tartjuk jó dolognak, hogy a bronzéremért folyó csata elmarad, hiszen az elõdöntõk szinte lefutott meccsek. Jó lett volna legalább a bronzéremért harcolni egy kicsit. A Dág számára történelmi siker, hogy a Magyar Kupában négy közé jutott, korábban ilyen még nem fordult elõ. Sajnos, egyértelmû a Kaposvár erõfölénye az elõdöntõben, kevés az esélyünk arra, hogy meg tudjuk õket verni, mindemellett persze a legjobb tudásunk szerint fogunk küzdeni a pályán.”

Gyurkó Sándor (Kecskemét, edzõ):

“Nehéz küzdelmek elõtt állunk, ami a Magyar Kupa döntõt illeti. Ugyan a sorsolás alapján az elõdöntõben, a kupadöntõ négy résztvevõje közül a tabellán leghátrább lévõ csapatot kaptuk, egy pillanatra sem szabad hagyni, hogy ez a tény könnyelmûségekre adjon okot. Fõleg azt figyelembe véve, hogy a közelmúltban csapatom két meghatározó játékosa, Pádár Krisztián és Tigyi Tamás is megsérült, így egy merõben új felállással kell készülnünk a mérkõzésekre. Nincs olyan elvárásom a csapattal szemben amely valamilyen helyezésre vonatkozna. Úgy gondolom, ha tiszták lesznek a fejek és a fiatalságból adódó meggondolatlanságokat ki tudjuk küszöbölni, esélyesebbek vagyunk a MAFC-nál. Azt hiszem, hogy egy jó teljesítménnyel mindenképpen elégedett lennék, az eredménytõl függetlenül.”

Vocskó György (MAFC, edzõ):

“Nagyon gyatra alapszakaszunk volt, rendkívül sok problémája volt a csapatnak, nem vágtunk neki nagy tervekkel az idei évnek. Valamelyest segített minket az, hogy a Csepel megszûnt, így sok játékosuk átigazolt hozzánk, új vérkeringést adva a csapatnak. Visszatért rövid kihagyás után Vocskó Máté és Molnár István is. Ezek a szerkezetbeli változások fazont adtak az utóbbi mérkõzéseinknek, kezdett stabilizálódni az alapjátékunk, pszichésen is motiváltabbak a játékosok. Segítette a felkészülésünket a kupadöntõre az, hogy a Kecskemét volt az ellenfelünk a rájátszásban, és így több mérkõzésen, több felállásban próbálhattuk megtalálni az ideális kezdõ hatost. Kijelenthetjük, hogy egyértelmûen a Kecskemét az esélyesebb, hiszen veretlenek voltak az alapszakaszban. De törvényszerû, hogy minden sorozatnak egyszer vége szakad, és a Kecskemét sem nyerhet örökké. Én csak bízni tudok abban, hogy a kupa négyes döntõje lesz az, ahol egy kicsit dekoncentráltabb lesz a Kecskemét, és mi ki tudjuk használni a hibáikat.”

Hozzászólások