Csütörtökön délután harmadszor is összecsap egymással a kaposvári és a kecskeméti férfi röplabdacsapat a bajnokság döntõjében. Ha újra a Fino nyer, akkor a somogyiak immár 14. magyar bajnoki címüket ünnepelhetik majd a lefújás után. A Demeter-tanítványok reménykednek: az elvégzett munkában és a közönség segítségében egyaránt bíznak. A találkozó csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdõdik a kaposvári városi sportcsarnokban.

Két mérkõzés után 2-0-ra vezet a Fino a Kecskemét ellen a bajnokság döntõjében, így a kaposváriaknak már csak egy meccset kell nyerniük a címvédéshez. A szerda délelõtti edzésen az elsõ két találkozó tapasztalatairól is szó esett.

„A szombati itthoni mérkõzés nehezebb volt, mint amit Kecskeméten játszottunk. Az elsõ meccsen még idegesen mentünk fel a pályára, de sikerült megnyerni 3-1-re. A kecskeméti meccsen nehezebb csatára számítottam, de a hazaiak korán feladták a küzdelmet, és viszonylag simán tudtunk gyõzni. Kezd összeállni a csapatunk; nem játszottunk egy mérkõzést sem ebben a nagy szünetben, így meccsrõl meccsre jobbak leszünk szerintem” – mondta a Fino válogatott centere, Nagy József.

A kaposváriak válogatott centerei sokat tehetnek azért, hogy a csapat megszerezze a 14. bajnoki címét. A kaposváriak és a kecskemétiek eddig ötször találkoztak egymással, és mind az öt meccset a Fino nyerte.

„Lehet, hogy nekik több cserelehetõségük van, de az nagyon sokat számít, hogy mi többet edzünk. Mi naponta kettõt edzünk, és az edzések tartalmilag is többek, mint az övék. Szerintem ebben van a kulcs. Õk a meccsek hajrájára általában elfáradnak, mi pedig jobban bírjuk fizikailag és fejben is, szerintem itt van a titok nyitja” – hallhattuk Szabó Alpártól.

A kaposváriak nem szeretnének csalódni a csütörtök délutáni találkozón sem.

„Arra számítok, hogy a Kecskemét sokkal jobban fog játszani, mint hétfõn: jobban pörögnek majd. Természetesen van rajtunk nyomás, de mi összeszedjük magunkat, és valószínûleg megnyerjük a mérkõzést” – tette hozzá Nagy József.

Szabó Alpár is azt mondja: ne kiabáljunk el semmit. A gyõzelemhez a szurkolók biztatása is kell. A Fino drukkerei hétfõn Kecskemétre is elkísérték a társaságot.

„Nagyon jó érzés, hogy ott voltak, az a maroknyi szurkoló is hangosabb volt, mint a kecskemétiek összességében. Itthon is az elsõ meccsre sokan jöttek ki, remélem, a harmadikra még többen jönnek majd” – mondta Szabó Alpár.

A bajnoki döntõ harmadik felvonása csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdõdik a kaposvári városi sportcsarnokban. Ha minden jól megy, a lefújás után bajnokavatással folytatódik majd a program. A belépés ezúttal is ingyenes.


Hozzászólások