Három mérkõzésbõl kettõt nyert, és végül a második helyet szerezte meg a Fino férfi röplabdacsapata a szlovéniai Novo Mesto nemzetközi felkészülési tornáján.

A rekordbajnok kaposváriak ezen a hétvégén játszották a felkészülési idõszak elsõ edzõmérkõzéseit, és két nap alatt rögtön három nemzetközi találkozó várt rájuk. Kezdésként sikerült 3-0-ra nyerni a bosnyák Bjelinát, majd szombat este a házigazda MOK Krka Novo Mesto elleni rangadó következett a sorban és a Fino három hazai meccslabdáról fordítva gyõzött 2:1 arányban. Vasárnap délelõtt a horvát MOK Rijeka 2-1-re verte a somogyiakat, és a körbeverés utáni számolgatást követõen kiderült, hogy a fiúk végül a második helyen fejezték be a küzdelmeket. A tornagyõzelmet a szlovének könyvelhették el.
– Ezek voltak az elsõ mérkõzéseink az új évad során, és lényegében azt kaptam, amit vártam – kezdte összegzését Demeter György vezetõedzõ. – Az elsõ nap két meccse után másnapra fõleg mentálisan fáradtunk el, és ekkor már sok hiba jellemezte a játékunkat. Összességében elégedett vagyok, és ez a torna megmutatta azt az utat, amerre mennünk kell a továbbiakban. Kiderült, miben kell javulni, erõsödni az elõttünk álló idõszakban: elsõsorban a mezõnymunkán és a nyitásainkon van mit csiszolni.
A kaposvári együttes utánpótlás korú játékosaira hamarosan már U19-es és U21-es megmérettetés vár, a felnõttek pedig legközelebb szeptember végén, egy dunaújvárosi felkészülési tornán mutathatják meg, hol tartanak a munkában.

 
 

Hozzászólások