Célegyenesbe fordult a felkészülés: október 12-én, szombaton 17 órától már tétmérkõzést játszik a Fino Kaposvár bajnok és kupagyõztes férfi röplabdacsapata. A fiúk a Közép-európai Liga új kiírásában a nagy rivális Kecskemét otthonában lépnek pályára. Felvezetõ sorozatunk elsõ részében Demeter György vezetõedzõvel beszélgettünk.

Kezdjük az egyik legfontosabb kérdéssel: hogy van kapitányunk, Geiger András?

Sajnos az elmúlt hetekben többször is bevizesedett a térde, így hiába kezdte el újra és újra az edzéseket, mindig kénytelen volt abbahagyni a munkát. Természetesen szeretnénk a végére járni, hogy mi okozza a problémákat, így a játékos több vizsgálaton is részt vett, hétfõn pedig MR-vizsgálat következik. Reméljük, kiderül, mi a baj, és hamarosan újra ott lehet a pályán a legtapasztaltabb röplabdázónk.

A csapat Szabadkán tartotta bajnoki fõpróbáját. A vereség ellenére elégedett volt a látottakkal?

Nagyon jó mérkõzést játszottunk a szerb élvonalban szereplõ ellenfelünkkel. Az elsõ játszmában volt egy periódus, amikor nem tudtunk mit kezdeni a hazaiak támadásaival, ezután azonban minden szettben fej fej mellett haladtunk. Tény, hogy a végjátékokban rendre õk kerekedtek felül. Nem egymás hibáiból éltek a csapatok, hanem szinte minden egyes pontért meg kellett dolgozni.

Sokat változás történt a nyáron a játékoskeretben, mennyire állt össze az új csapat?

Valóban sok az új ember, az állandóságot fiatal feladónk, Magyar Bálint, valamint Juhász Péter és a két libero képviseli. Rajtuk kívül új emberek kapnak lehetõséget, illetve régi emberek új pozícióban, vagyis nincs könnyû dolgunk ezekben a hetekben. A látottak alapján azt mondom: jó úton haladunk, minden egyes edzésen próbálunk elõrelépni.

Milyen lesz az új együttes?

Más típusú röplabdát játszunk majd, az elõttünk álló szezonban védekezés-centrikus csapatunk lesz.

Hozzászólások