Huszonötödik bajnoki döntõjére készül a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata. A pénteken kezdõdõ fináléban a nagy rivális, Kazincbarcika lesz a Demeter-legénység ellenfele, a borsodiak ellen pedig lenne miért visszavágniuk a somogyiaknak, hiszen idén még egyszer sem sikerült õket két vállra fektetniük.

A Kecskemét elleni, igen emlékezetes elõdöntõ óta szinte megállás nélkül készülnek a Fino Kaposvár játékosai a Kazincbarcika elleni fináléra. A keret azonban csak az utolsó napokra lett teljes, hiszen az U20-as válogatottal Európa-bajnoki selejtezõn szereplõ különítményre nem számíthatott Demeter György vezetõedzõ.
– Akik itthon voltak, azok megfelelõen felkészültek, de természetesen nem könnyû dolog háromhetes szünetet beiktatni a legfontosabb mérkozések elott, de itt mindenki várakozva tekint a döntõ elé. Tegnap megérkeztek a fiataljaink is, Oroszországból, az Eb-selejtezõrõl, újra teljes létszámmal edzhettünk, és én azt hiszem, hogy mindenki megfelelõ feszültséggel várja az elso találkozót és a folytatást is – fogalmazott Demeter György.
A nagy rivális ellen idén eddig nem ment a somogyiaknak. A bajnokságban és a Magyar Kupában négyszer is találkoztak, a Fino pedig összesen két szettet tudott hozni a Vegyész ellen. Demeter mester bízik benne, hogy a döntõben fordul a kocka.
– Nagyon bízom abban, hogy már az elsõ mérkozésen, Kazincbarcikán tudunk egy nagy meglepetést okozni. Ehhez nekünk az a játék kell, ami egyik mérkozésrõl a másikra fejlõdött a Kecskemét elleni elõdöntoben – tette hozzá a vezetõedzõ.
Nagy Józsefék dolgát nehezítheti, hogy a Kazincbarcika egyáltalán nem szenvedett vereséget magyar csapattól az idei szezonban.
– A bajnokság elején, amikor egymás ellen játszottuk az elsõ mérkozést, nagyon izgult a mi csapatunk, nem tudtuk igazából megmutatni, amit mi tudunk. Remélem, hogy összeálltunk így a szezon végére, és hozni fogunk legalább egy-két mérkõzést a döntõben. A pozitív gondolkodás fontos, nagy küzdelemre számítok, megnézünk 1-2 videót róluk, és reméljük, hogy jó mérkozéseink lesznek – mondta Nagy József.
A három nyert meccsig tartó párharc pénteken 18 órakor kezdõdik Kazincbarcikán, a mérkozés alakulását pedig nyomon követhetik majd a kapos.hu internetes oldalon.

Hozzászólások