Elsõ mérkõzését játszotta a múlt szombati vesztes kupadöntõ után a Fino Kaposvár csapata. A bajnoki negyeddönrtõ elsõ mérkõzés a Mészáros Dömötörrel felálló Sümeg volt az ellenfél, és nem maradt el a somogyi siker.

Három régi ismerõssel is meg kellett küzdenie a Fino Kaposvárnak a Sümeg elleni negyeddöntõ elsõ mérkõzésén. A vendégek csapatában két korábbi kaposvári játékos is ott volt a pályán Mészáros Dömötör és Lesznyik Károly személyében, míg a sümegiek kispadján a korábban játékosként és edzõként is bajnok Mészáros Péter foglalhatott helyet.
Jól kezdte a mérkõzést a Sümeg együttese. Többször is sikerült elhúzniuk két-három ponttal, fõként az ex-kaposvári páros nehezítette meg Geigerék dolgát. Demeter mester idõkérésekkel próbálta meg felrázni együttesét, ami a szett végére sikerült is és hatalmas küzdelem után, Németh Ferenc vezérletével behúzta a játékrészt. (28:26, 1-0)
A második szett elején tovább folytatta remek játékát a Lesznyik-Dömötör páros a vendégeknél. Kétszer is sikerült elhúzniuk, azonban Bozóki és Geiger remek meglátásai után elõbb egyenlítettünk, majd a végén simán hoztuk a második szettet. (25:19, 2-0)
Tovább folytatta a szettek eleji jó kezdését a Sümeg a harmadik játékrészben is, a folytatásban azonban nem volt ellenszerük a vendégeknek a remek napot kifogó Geiger-Németh-Bozóki hármas ellen. A végére, a közönség vastapsa közepette, simán hozta a szettet a Fino. (25:17, 3-0)
Nehezen indult tehát a mérkõzés, a második szettõl azonban irányítás alatt tartotta a mérkõzést a Fino, és sima gyõzelem lett a vége. Folytatás vasárnap, ezúttal idegenben.

Fino Kaposvár-Sümegi RC 3-0 (26, 19, 17)
Fino Kaposvár: Bokor 1, Dávid 3, Németh F. 12, Geiger 13, Juhász 7, Magyar 6. Csere: Dömötör, Deák (libero), Bozóki 13, Vajda 2, Vezetõedzõ: Demeter György
Sümeg: Kiss 3, Soós 2, Lesznyik 16, Dolgos 1, Kaposi 5, Mészáros 16. Csere: Nagy, Madar Vezetõedzõ: Mészáros Péter

Hozzászólások