Kellemes meglepetéssel szolgált híveinek a hétvégén a Fino férfi röplabdacsapata: a kaposváriak 3­2­re nyertek a nagy rivális Kecskemét otthonában, ezzel elkönyvelhették második sikerüket az új szezonban. Demeter György vezetõedzõt kérdeztük.

“Az elsõ két játszmában szépen és okosan játszottunk. Ezután szépített a Kecskemét, több poszton is cserélt az edzõ, a negyedik felvonásban pedig nem találtuk a jó nyitásaiknak az ellenszerét. A mindent eldöntõ utolsó, ötödik játékrészre rápihentünk; újra sikerült felpörögnünk, ami a gyõzelmünket jelentette. Az elsõ két szett után elfáradtunk: a figyelmünk ment el, egyelõre nincs bennünk annyi edzés, hogy három szettet ilyen hõfokon végig tudjunk égni. A mérkõzés elõtt is mondtam, hogy a Kecskemét elõrébb tart a felkészülésben, de ezen az estén az döntött, hogy az idegek harcából mi kerültünk ki gyõztesen. Ez nagyon jót tesz a formálódó csapatunknak, de a jövõben még többet kell dolgozni. Még nagyon a szezon elején tart mind a két együttes, január-február környékén lehet majd látni mind a két csapatnak az igazi arcát.”

Azt már e sorok írója teszi hozzá, hogy a Kecskemét az ötödik szettben, amikor éles volt a helyzet, az elmúlt szezonhoz hasonlóan reklamálással próbálta kizökkenteni a kaposváriakat a játék ritmusából. Ez szerencsére most nem jött össze, ráadásként Árva Milán még egy piros lapot is kapott a játékvezetõtõl. A123 percnyi játék után ünnepelhette a sikert, amely teljesen megérdemelt volt a látottak alapján.

Hozzászólások