Vége a nyári pihenõnek: kedden délelõtt munkába állt a Fino rekordbajnok férfi röplabdacsapata. A címvédõ kaposváriakra komoly felkészülési idõszak vár, és a fiúk szeretnék az új évadban is megismételni idei sikereiket.

Az elsõ tréningen nyolcan jelentek meg, Nagy József és Batári Csaba a jövõ héten csatlakozik társaihoz, Szabó Bence pedig az ifjúsági válogatottal Csehországban tartózkodik. Ez a hét a fizikai felkészítés és alaptechnika csiszolásának jegyében telik, és a folytatásban is rendesen megdolgoztatja majd a fiúkat Demeter György vezetõedzõ.

A keretben jelentõs változások történtek az elmúlt idõszakban. A kapitány Bagics Balázs abbahagyta profi sportpályafutását, de a Pénzügyõr színeiben láthatjuk majd. Rása Alex Szolnokra igazolt, Németh Ferenc és Magyar Bálint pedig idegenlégiósnak állt. Ez azt is jelenti, hogy az elõttünk álló hónapokban a keret fiataljai nagyobb szerepet kapnak, illetve két, frissen igazolt tehetség is megmutathatja, mit tud. A center Csányi Tamás Kazincbarcikáról, az ütõ Kalmár Ákos pedig Dunaújvárosból teszi át a székhelyét Somogyba. Mindketten jó fizikai adottságokkal rendelkeznek, és ha be tudnak illeszkedni, erõsségei lehetnek a csapatnak.

– Évek óta az a célunk, hogy a kivívott helyezésünket megtartsuk, így az új évadban sem lehet más a feladat, mint a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése. Ezen felül a nemzetközi porondon is szeretnénk helytállni, és a lehetõ legtovább eljutni – fogalmazott a klubot irányító ügyvezetõi testület elsõ embere, dr. Borbély Csaba.

A Fino a tervek szerint a kazincbarcikai csarnokavató tornán lép pályára elõször, szeptember 8-án és 9-én, a további edzõmérkõzések pedig egyelõre szervezés alatt állnak. A bajnokcsapat szeptember 24-én, a Dunaferr otthonában kezdi meg bajnoki szereplését.

Hozzászólások