Megkezdte felkészülését a májusi Alba Regia Gálára, illetve a hónap végén esedékes Európa-bajnoki selejtezõkre a magyar férfi röplabda-válogatott.

Demeter György 16 fõs legénységébõl tizenegyen voltak ott Székesfehérváron, a Hotel Magyar Király halljában, Dávid Zoltán és Deák Márk a Videoton Oktatási Központ csarnokában csatlakozott a kerethez, míg hárman igazoltan voltak még távol: Pádár Krisztián belga klubcsapatával érdekelt még a bajnoki döntõben, míg Kovács Zoltán és Gergye Roland orvosi vizsgálaton vett még részt.

A többiek – így a bajnoki döntõ harmadik mérkõzésén enyhébb bokasérülést szenvedõ Banai Máté is – azonban épségben ott voltak a kezdésre, ahol a szobák elfoglalása után a Magyar Röplabda Szövetség részérõl Ludvig Zsolt fõtitkár és Hoboth Sándor csapatvezetõ köszöntötte a játékosokat és mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

„A felkészülés elsõ szakasza ugyan most csak egy hónapig tart – mondta Ludvig Zsolt –, de a szövetségben mi úgy terveztük, hogy augusztustól jön majd a folytatás, azaz hogy a csapat továbbjut és a szeptemberi második fordulóban folytatja majd a küzdelmeket a kontinensviadalra való kijutásra.”

Ezután Demeter György szövetségi kapitány vette át a szót.
„Tavaly valóban valamivel könnyebb programot csináltunk, idén azonban kõkeményen oda kell mindenkinek tennie magát a felkészülés során. Azt szeretném, ha mindenki félretenné az amatõr dolgait és mindent alárendelne a válogatottnak. Ahhoz ugyanis, hogy teljesítsük a célkitûzést, ami egyértelmûen a továbbjutás, a továbbiakban profin kell gondolkoznia mindenkinek. Mert az mindannyiunk számára egyértelmû, hogy a továbbjutás a minimális cél az elsõ fordulóban.”

Demeter György munkáját Weczera Csaba, a Pénzügyõr vezetõedzõje segíti majd a felkészülés során, míg a csapat erõnléti edzõje az a Darabos Balázs lesz, aki a nõi válogatott munkáját is sikerrel segítette már a tavalyi esztendõben. A csapat orvosa dr. Szabó Gábor, gyúrója pedig Ollé Krisztián. A válogatott május 19-ig készül Székesfehérváron, ezalatt az Alba Regia Gálán is részt vesz, s ennek során megmérkõzik az osztrák, a svéd és a bolgár válogatottal is. Ezt követõen utazik Norvégiába, az Eb-selejtezõk elsõ fordulójára, ahol a házigazdák mellett Angliával és Izraellel mérik össze erejüket. A csoportból az elsõ helyezett, illetve a három elsõ körös selejtezõcsoport két legjobb másodikja jut tovább.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Kaszap Tamás (Asnieres, Franciaország), Magyar Bálint (Fino Kaposvár), Tóth András (Stiinta Explorari, Románia) – feladók.
Árva Milán (Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (Fino Kaposvári), Dávid Csanád (Kecskeméti RC), Gergye Roland (Beauvais, Franciaország), Dávid Zoltán (Fino Kaposvár) – ütõk.
Banai Máté (Vegyész RC Kazincbarcika), Kovács Zoltán (Stiinta Explorari, Románia), Nagy József (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, Finnország) – centerek.
Pádár Krisztián (Noliko Maaseik, Belgium), Szabó Dávid (Vegyész RC Kazincbarcika) – átlók.
Deák Márk (Fino Kaposvár), Pápai Péter (Kecskeméti RC) – liberók.

(hunvolley.hu)

Hozzászólások