Lejátszotta negyedik Európa-bajnoki selejtezõjét férfi röplabda-válogatottunk. A mieink az NKE-sportcsarnokban fogadták Ukrajnát, s nagyon közel álltak a pontszerzéshez is, végül azonban a vendégek 3:1-re nyertek. A csoport másik mérkõzésén Macedónia öt játszmában gyõzött Svájcban. Folytatás januárban.

Rémálomszerûen kezdõdött a találkozó a mieink számára, hiszen 5:1-es vendégvezetésnél Bogdan Tanasénak idõt kellett kérnie, azonban gyorsan sikerült rendet tennie a fejekben, mert kisvártatva Keen Cameron parádés nyitássorozatával nem csak behozták a hátrányt, de meg is fordították az állást. Ezt követõen fej fej mellett haladt a két csapat, köszönhetõen annak, hogy a mieink alaposan megszerválták a vendégeket. A csaknem teltháznyi közönség pedig ûzte-hajtotta a magyar csapatot, amely meg is hálálta ezt. Többnyire a mieink vezettek, a legrosszabbkor, 22:22 után fordítottak az ukránok. Szerencsére Pádár Krisztián bombájával sikerült egyenlíteni, majd egy vendég out után a mieinknek volt szettlabdája. Sajnos hármat is hárítottak, majd õk jutottak egyhez, amit viszont azonnak ki is használtak (26:28).

Nem estek kétségbe a mieink, és második szettet remekül kezdték. Sajnos a vendégek gyorsan behozták a lemaradást és fordítani is tudtak, mert egy kicsit elbizonytalanodott a támadójátékunk. Szerencsére ekkor õk is bele-belehibáztak és ezért nem tudtak elhúzni. A szett közepén viszont egyszer csak háromra nõtt a különbség és Bogdan Tanase idõt is kért. Sajnos sem ez, sem a kettõs csere nem használt, volt hat pont is a különbség, csak a végjátékban tudtak egy kicsit feljebb lopózni a mieink. Sajnos késõn, így végül ezt a szettet is a vendégek húzták be (20:25).

Sajnos az ukránok ezután sem álltak le, és nagyon gyorsan elléptek 5:1-re. Szerencsére még idõben sikerült váltani és Pádár szerváival sikerült is egyenlíteni, majd 12:12 után el is lépni. Ekkor született talán a találkozó leglátványosabb pontja, amikor a Pápai Péter által mentett labdát Gergye Roland másodikra, maga mögött játszotta az ukrán térfélre. Ez kissé demoralizáló is volt, nem csoda, hogy az ukrán kapitány idõt kért. De az volt az igazi kegyelemdöfés, amikor Keen Cameron leblokkolta a legmagasabb ukrán játékost. Hét ponttal vezettek ekkor a mieink, s még egy kisebb hullámvölgy is belefért, így is magabiztosan nyerték a szettet a mieink (25:19).

Bár a negyedik felvonás elsõ két pontját a mieink szerezték, Ezután gyorsan érkezett a válasz, s kisvártatva néggyel is vezettek. Sajnos ekkor sok szervát rontottunk, õk meg éppen ekkor javultak fel nyitásban. Így is sikerült feljönni kettõre, majd egy trükkös Baróti-szervával egyre is. Ekkor már a vendégek is sok nyitást rontottak, így sikerült egyenlíteni is. Sajnos megint a hajrában jött egy rövidzárlat és sorozatban három pontot is szereztek a vendégek. Hiába jöttek Pádár bõdületes szervái, a végén így is az ukránoknak lett meccslabdája. A mieink ezt még hárították, de a következõt egy ásszal értékesítette az ellenfél (24:26).

MAGYARORSZÁG – UKRAJNA 1:3 (-26, -20, 19, -24)

Budapest, 1400 nézõ. V: Vudurisz (görög), Herbik (lengyel).

MAGYARORSZÁG: Pádár 20, Gergye 11, Nagy J. 8, Keen 4, Németh Sz. 9, Szabó A. 9. Csere: Deák, Pápai (liberók), Kaszap, Baróti, Bozóki. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.

UKRAJNA: Kljamar 10, Terjomenko 12, Didenko 2, Jerescsenko 18, Drozd 5, Vijetszkij 17. Csere: Fomin, Brova (liberó), Szemenjuk 6, Kovalcsuk 1, Tevkun 1, Sevcsenko. Szövetségi kapitány: Ugis Krastins.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 1:5, 7:6, 10:8, 10:12, 14:13, 15:16, 19:17, 22:23, 24:23, 26:27. II. játszma: 3:0, 4:4, 5:7, 10:9, 11:14, 12:18, 19:22, 19:24. III. játszma: 1:5, 7:7, 15:12, 21:14, 24:18. IV. játszma: 2:0, 5:9, 9:11, 9:13, 14:15, 17:17, 20:23, 23:24.

Bogdan Tanase: – Több pillanatban jól játszottunk, de még mindig sok hibát követünk el. A nyáron több sérülés hátráltatott minket, és most is, Deák Márkot is amiatt kellett lecserélni, mert fájdalmat érzett a lábában. Ugyanakkor örülök, hogy a válogatott elkezdett közönséget vonzani a csarnokba. Amíg csak esélyünk van, küzdeni fogunk, és reméljük, hogy képesek leszünk hat pontot szerezni januárban. Azt mondtam a játékosaimnak, fel a fejjel, folytatjuk a harcot!

Ugis Krastins: – Nehéz meccs volt, ahogyan arra számítottunk. Mindkét csapat fáradt volt az utazásoktól, és a mérkõzés jelentõsége kissé megbénított minket. Összességében nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindenki nagy szenvedéllyel játszott. A nagyszerû közönség miatt alig hallottuk egymást a pályán, mégis sikerült nyerni, ami szép teljesítmény. Megérdemeltük a gyõzelmet.

A csoport másik találkozóján Macedónia ugyan gyõzni tudott Svájcban, de ezúttal is öt játszmában, ami azt jelenti, hogy a csoport második helye továbbra is elérhetõ távolságban van, az más kérdés, hogy ez elég lehet-e az öt legjobb közé bekerülni. Erre azonban már csak januárban kapunk választ.

A csoport másik mérkõzésén:

Svájc – Macedónia 2:3 (-21, -19, 16, 23, -12)

A CSOPORT ÁLLÁSA 4 FORDULÓ UTÁN: 1. Ukrajna 4 gyõzelem/11 pont, 2. Macedónia 2/6, 3. Svájc 1/4, 4. MAGYARORSZÁG 1/3

Hozzászólások