Szerdától már három fronton kell helyt állnia a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának. Az NB1 és a Magyar Kupa után a nemzetközi porondra is kilép a Demeter-legénység: szerdán a Challenge Kupa elsõ fordulójában a szlovák Nyitra érkezik a Városi Sportcsarnokba, a hazaiak célja pedig nem lehet más, mint a gyõzelem. Az összecsapás szerdán 18 óra 30 perckor kezdõdik.

Szinte egész Európát bejárta a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata az elmúlt években, a nemzetközi porondon pedig sikeres és kevésbé sikeres túrák egyaránt akadtak. Tavaly a Polonia London jelentette a végállomást a kaposváriaknak a Challenge Kupában, a somogyiak pedig idén is ebben a sorozatban szeretnének minél tovább menetelni. Ehhez szerdán meg is tehetik az elsõ lépést, a szlovák Nyitra ellen.
„Én tavaly a szlovák bajnokságban játszottam, ott a Nyitrával többször is játszottunk egymás ellen. Igazából õk egy nagyon jó csapat, a szlovák kupában másodikok lettek, a szlovák kupát megnyerték, több válogatott játékosuk is van, külföldi játékosuk is van, szóval azt tudom mondani, hogy szerintem hasonló játékerõt képviselnek mint a Kecskemét” – fogalmazott a Fino válogatott liberója, Pápai Péter.
A szlovákok számára jól alakult a hétvége, hiszen magabiztos gyõzelmet arattak a Zvolen ellen, míg a kaposváriak 3:1-es vereséget szenvedtek a Kecskemét otthonában – írja a kapos.hu. Utóbbi mérkõzés pozitívuma volt, hogy a sérülését követõen elõször kapott lehetõséget ifjabb Nagy Péter. A Fino Bajnokok Ligája-gyõztes játékosa szerint a továbbjutás szempontjából létfontosságú lenne kihasználni a hazai pálya elõnyét.
„Annak mindenképpen örülök, hogy játszhattam Kecskeméten – mondta ifjabb Nagy Péter. – Felemás érzések kavarognak bennem, meg szerintem a srácokban is. Egy látványos mérkõzés volt, kikaptunk, így a mi szempontunkból nem alakult jól, de azért voltak pozitív dolgok. Azt is látjuk, hogy miben kell még fejlõdnünk, védekezés, blokk, nyitásfogadás, de úgy gondolom, hogy nincs nagy vész, ha ezeket a hibákat kijavítjuk, akkor rendben lesz minden.
A szerdai mérkõzéssel kapcsolatban esélylatolgatásba azért nem akarok belemenni, mert még élõben nem láttam a szlovák együttest, nyílván nehéz lesz továbbjutni rajtuk, de úgy gondolom, hogy itthon, hazai pályán, fõleg a terem méreteiben adódóan, azért elõnyünk van. Még csak most kezdtem el játszani, nem annyira szoktunk össze, de remélem, hogy én is hozzá tudok majd tenni a jó teljesítményhez.”
A Fino – Nyitra Challenge Kupa-mérkõzés szerdán 18 óra 30 perckor kezdõdik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes!

Hozzászólások