Szerdán este megkezdi nemzetközi szereplését a Fino férfi röplabdacsapata. A rekordbajnok kaposváriak az osztrák UVC Holding Graz otthonában lépnek pályára a Challenge Kupa selejtezőjének első mérkőzésén. A mieink már az első találkozón szeretnének jól teljesíteni, a visszavágón pedig kiharcolnák a továbbjutást.

Régi ismerősökkel találkozhatnak majd a kaposváriak Ausztriában, ugyanis soros ellenfelünk vezetőedzője Koch Róbert, egyik másodedzője pedig Mózer Zoltán. Mindkét játékos éveken játszott a somogyi megyeszékhelyen és a magyar válogatottban is, és játékos-pályafutása befejeztével sem szakadt el a röplabdától. A két portugál idegenlégióst foglalkoztató UVC Holding Graz legénysége hazája bajnokságában a Posojilnica mögött a második helyen áll, és eddig mindössze egyetlen meccset vesztett, éppen a listavezető ellen. A forma tehát jó, de ugyanezt elmondhatja magáról a Fino csapata is, ugyanis legutóbb Kecskeméten sikerült csoportrangadót nyerni az NB I-ben, így a fiúk veretlenül állnak a tabella élén.

Egy erős, lelkes, gyors röplabdát játszó csapat lesz az ellenfelünk – fogalmazott a kaposváriak tapasztalt vezetőedzője, Demeter György. – Persze, nekik is vannak gyenge pontjaik, és igyekszünk kihasználni ezeket. Bízom benne, hogy a párharc végén mi örülhetünk a továbbjutásnak.

A Fino együttese kedden utazott el Ausztriába, és a szerdán 19.30 órakor kezdődő mérkőzés előtt két edzés is szerepel majd a helyszíni programban. A visszavágót a jövő csütörtökön játsszák majd a kaposvári városi sportcsarnokban. A továbbjutóra, immár a főtáblán, a legjobb 32 között egy izraeli gárda vár majd.

Hozzászólások