Igazi sportcsemegének ígérkezik a Fino Kaposvár bajnok és kupagyõztes férfi röplabdázóinak hétvégi nemzetközi felkészülési tornája. A közönség a jelenlegi legjobb magyar együttesen kívül egy-egy osztrák, szlovák és szlovén élcsapatot is láthat majd szombaton és vasárnap a városi sportcsarnokban.

Lássuk az ellenfeleket! Mindenképpen az élre kívánkozik a hotVolley`s Wien együttese: a bécsiek néhány éve még a Bajnokok Ligájában és a Közép-európai ligában szerepeltek, a tavalyi anyagi problémák után viszont most újra megerõsödtek, és szeretnének visszatérni a nemzetközi vérkeringésbe. Az osztrákok igazi sztárcsapattal érkeznek, keretükben kubai, brazil, szlovák, szerb és lengyel játékost is találunk, az edzõjük pedig török. A Nyitra a szlovák, a Muraszombat pedig a szlovén élvonal legjobbjai közé tartozik. A kaposváriak ráadásul a múlt héten három szettben kikaptak a szlovákoktól, így a visszavágás vágya is fûti õket. Természetesen a fõ cél a minél eredményesebb felkészülés az új évad feladataira.
„Szeretnénk jó mérkõzéseket játszani, és abban is bízom, hogy a múlt heti, nyitrai szettgyõzelmek után most már mérkõzést is tudunk nyerni – mondta honlapunknak Demeter György vezetõedzõ. – Szorgalmasan dolgoznak a fiúk, és örülünk annak, hogy saját tornát is rendezhetünk az idén. Rossz hír, hogy Geiger András térde még nem jött rendbe. Csapatkapitányunk az egyik edzésen sérült meg, bevizesedett a térde, és a nyitrai tornán csak egy mérkõzésen léphetett pályára. A héten jobbára pihentettük a lábát, de bízom benne, hogy a városi sportcsarnokban is szerepelhet majd legalább egy összecsapáson. Várjuk a szurkolókat!”
A Fino Kupa szombaton 16 órakor egy szlovák-szlovén rangadóval indul, 18 órától pedig a Fino és a Bécs csap össze. Folytatás vasárnap újabb négy mérkõzéssel.

A program

Szombat
16.00 Nitra – Murska Sobota
18.00 Fino Kaposvár – hotVolley`s Wien

Vasárnap
9.00 hotVolley`s Wien – Murska Sobota
11.00 Fino Kaposvár – Nitra
16.00 Nitra – hotVolley`s Wien
18.00 Fino Kaposvár – Murska Sobota

A belépés ingyenes!

Hozzászólások