A rendezõ Kaposvári Egyetem nagyszerû sikerével ért véget a röplabda egyetemi-fõiskolai országos bajnokság négyes döntõje. A házigazdák férficsapata, szettet sem vesztve arany-, a nõi együttes pedig bravúros ezüstéremmel zárta a viadalt. A hölgyeknél a címvédõ ELTE szerezte meg az elsõ helyet.

A hölgyeknél rögtön a második nap nyitó találkozója döntött az elsõ hely sorsáról. A Táncsics gimnázium sportcsarnokában a címvédõ ELTE és a Kaposvári Egyetem összecsapása 113 perces, fordulatos csatát hozott, és végül a fõvárosiak kerekedtek felül. A hazaiak mindent megtettek, hogy meglepjék jó erõkbõl álló ellenfelüket, de az ötödik, rövidített játékrész már egyértelmû volt. A somogyi lányok így is jócskán felülmúlták az elõzetes várakozásukat a megszerzett ezüstéremmel. A harmadik helyet a pécsiek könyvelhették el, miután 3-0-ra verték a gödöllõieket.
A férfimezõnybõl az idén kimagaslott a Kaposvári Egyetem együttese, amely harmadik mérkõzését is játszmavesztés nélkül hozta, ezúttal a szombathelyiek ellen. A második helyet a BME, a harmadikat pedig a Debrecen érdemelte ki.
Az eredményhirdetés elõtt külön köszöntötték azt a kaposvári nõi csapatot, amely pontosan harminc évvel ezelõtt megnyerte az egyetemi-fõiskolás bajnokságot.
Az idei MEFOB Döntõ díjait Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség fõtitkára, Soltész Róbert, a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség sportági referense, Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, Szerb György városi spotreferens, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Kaposvári Egyetem Sport Iroda és Létesítményközpont irodavezetõje és Orosz Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a társrendezõ Kaposvári Röplabda Akadémia ügyvezetõje adták át.

A vasárnapi eredmények:Nõk:
ELTE – Kaposvári Egyetem 3-2 (22, -23, -24, 22, 8)
Pécsi Tudományegyetem – Szent István Egyetem 3-0 (20, 15, 20)Férfiak
Budapesti Mûszaki Egyetem – Debreceni Egyetem 3-1 (16, 17, -16, 21)
Kaposvári Egyetem – Nyugat-Magyarországi Egyetem 3-0 (10, 16, 15)

A végeredmény:Nõk: 1. Eötvös Loránd Tudományegyetem, 2. Kaposvári Egyetem, 3. Pécsi Tudományegyetem, 4. Szent István Egyetem.Férfiak: 1. Kaposvári Egyetem, 2. Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 3. Debreceni Egyetem, 4. Nyugat-Magyarországi Egyetem.

Különdíjasok:Nõk: Gyõri Panna (Szent István Egyetem), Kiss Rebeka (Pécsi Tudományegyetem), Nagy Kitti (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Horváth Alexandra (Kaposvári Egyetem)Férfiak: Beóka Balázs (Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Magyar Tamás (Debreceni Egyetem), Szabó Gábor (Nyugat-Magyarországi Egyetem), Bagics Balázs (Kaposvári Egyetem).

Hozzászólások