Május 27. és 29. között rendezik Kaposváron a Magyar Egyetemek és Fõiskolák Országos Bajnoksága (MEFOB) 2016. évi röplabda-döntõjét. A rangos eseményen négy nõi és négy férfi csapat vesz részt, és ott lesz a pályán a Kaposvári Egyetem mindkét együttese.

A program május 27-én este, a technikai értekezlettel és a sorsolással indul a Kaposvári Egyetemen, a résztvevõ csapatok pedig szombaton és vasárnap, körmérkõzéses lebonyolítási rendszerben döntik el a végsõ helyezések sorsát. A hölgyek a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában (szombaton és vasárnap egyaránt 9 órától), az urak pedig a kaposvári városi sportcsarnokban (szombaton 9 órától, vasárnap pedig 9.30 órától) lépnek majd pályára. Az elsõ napon négy-négy, vasárnap pedig két-két meccset láthatnak az érdeklõdõk. Az eredményhirdetés várhatóan 13 órakor kezdõdik a városi sportcsarnokban.

A férfimezõnyt a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Kaposvári Egyetem csapata alkotja, és válogatott röplabdázók is mezt húznak majd a somogyi megyeszékhelyen,

– Nagyon szeretnénk a tavalyi 4. helyezés után az idén elõrébb végezni – fogalmazott a házigazdák egyik erõssége, a Fino bajnok és kupagyõztes csapatának kapitánya, Bagics Balázs. – A debreceni és soproni csapatról nem tudunk sokat, az viszont biztos, hogy a tavalyi gyõztes BME idén is erõs gárdával érkezik. Mindenki nagyon várja már a döntõt. Igyekezni fogunk, hogy hazai környezetben, kaposvári közönség elõtt elhódítsuk az egyetemi trófeát.

A hölgyeknél a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem méri össze egymással a tudását.

– Nagy öröm számunkra, hogy a TF elleni sikerrel bejutottunk a négyes döntõbe – kezdte az esélylatolgatást az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es alakulatának csapatkapitánya, Horváth Alexandra, aki Bagicshoz hasonlóan pénzügy és számvitel szakon tanul az egyetemen. – Bízunk benne, hogy hazai környezetben jól teljesítünk majd, és biztosan nagy meccset vívunk majd a pécsiekkel.

A rendezvényt a Magyar Egyetemi-Fõiskolai Sportszövetség, a Magyar Röplabda Szövetség és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egyaránt támogatja, a szervezési feladatokat pedig a Kaposvári Egyetem és a Kaposvári Röplabda Akadémia közösen végzi.

Hozzászólások